27.11.2012

Tassuterapian varusteet

Dimmu ja Venus "palvelee" Suomen Karva-Kaverien riveissä. Toimivat siis karvaterapeutteina vanhainkodeissa, kehitysvammaisten kodeissa, päivähoidoissa! Missä vaan, missä kaivataan eläimen äänetöntä ja ylitsevuotavaa huolenpitoa. Karva-Kaverien palveluksessa ei ole pelkästään koirat; on kissaa, marsua, alpakkaa ja jopa minipossua!

Meidät onkin otettu tällä kylällä vastaan, keikkaa ois enemmän kuin vuorotyöläiset pystyy tekemään. Dimmu on saanut oman lempiasiakkaansa, tykkäävät toisistaan niinku hevonen heinästä. Venus on vähän ylväämpi, se tykkää jokaisesta tasapuolisesti, on paljon fiinimpi ja rauhallisempi, käyttäytyy kuin kissa. Venu tykkää paljon lapsista, ja varsinkin niiden räkää vuotavista nenistä.

Koirille oli mahdollisuus valita joko selkään tuleva työliivi, tai sitten kaulapantaan pujotettava "lippu". Minä valitsin noille liput, koska ne hieman ottaa kierroksia kun jotkut valjaan tyyliset nakataan selkään.. Siinä ois meillä rauhalliset tassuterapeutit JOOO! :D




Sitten ohjaajan kaulassa roikkuu tassuttajan tiedot kuvan ja nimen kera. Se lappu kaulaan roikkumaan kumpi koira on matkassa. Tai sitte jos on kumpiki, niin lappuja roikkuu tuplasti! Laput on tehty ite, minä ja toinen koordinaattorimme Saara suunniteltiin, Ylä-Kainuun toimisto tulosti paperille ja Foto-Sampola laminoi!



Tältä näyttää siis ohjaaja, vain laput puuttuu kaulasta ja reeniliivi lanteilta. Reeniliivien taskuissa lötjöttää aina nakkeja tai jotain herkkuja, ihmiset tykkää teettää koirilla temppuja, tai muuten vaan saada koiralta huomiota. Lapsista ja kehitysvammaisista on jännää kun koira nuolaisee kättä, tai nuuskii tarkkaan. Vanhukset tykkää silitellä tai vaihtaa koiran kanssa kättäpäivää. Toinen tykkää toisesta, mutta pääosin koiran ruokkiminen ja palkkion antaminen on suuressa suosiossa.



Koitin päällepäätteeksi ottaa kuvaa meistä Karva-Kavereista ohjaajineen, mutta Kurkkupurkin toimesta kuvasta tuli perhepotretti. Ei se minua haittaa <3


7 kommenttia:

  1. Pitäähän teitä joku olla valvomassa :) Kurko on se piällysmies

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, se on se Päälykäinen :D alldays and allways: D

      Poista
  2. http://pawwsome.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html
    haastetta teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiitoksie vaen. Tuo haaste on tainnutki tulla pari krt eteen, en oo vaan jaksanu vielä tehhä sitä! pitänee ottaa homma haltuun!

      Poista
  3. Olet varmasti ylpeä omasta Karva-kaveri duosta ja pitää ollakkin! Todella arvokasta työtä tekevät, kyllähän me koiranomistajat tiedetäänkin mihin nää turriaiset pystyy sillä tuella ja läheisyydellä, mitä ne vilpittömästi antaa, joskus jopa kaikille :D

    Hitto miten pehmoeläimen näköinen Dimmu on tuossa kuvassa! Pesu teki näköjään jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän ne on niin iso asia (ainaki minun) elämässä. Kerran pysähdyin miettimään että mitähän minä harrastaisin tai tekisin vapailla, tai miten käyttäsin iltani, tai mihin asiaan panostautuisin näin kovasti kuin koiriin? Kiteytettynä; kuinka helvetin tylsää elämä ois ilman koiria? :D

      Dimmu varsinki soveltuu tuohon tassuterapiaan kuin silmä päähän. Venuskin, mutta eritavalla. Ja pesu tosiaan teki jotain, ei haise enää sille talille ja rutirexille.. puhdas ja hyväntuoksuinen hiskiäinen. Kehtaa ottaa viereenki nukkumaan kun ei käy hajut nokkaan :)

      Poista
  4. http://giniwiima.blogspot.fi/2012/12/liebster.html

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!