13.11.2012

Verta ja lihaa

Ovikello soi. Juokset äkkiä peilin kautta ovelle, huomaat matkalla ovelle että V*TTU jalassa on maailman reikäsimmät pinkit muumikalsarit - jotka on vielä isännän kaapista lainattu - ja jalassa eriparisukat. Ulkomuoto oli siis suoraan kuin laitapolun kulkijoiden käsikirjasta. Käskin koirat odottamaan, avasin varovasti ovea vetäistäkseni sen myös nopeasti kiinni jos siellä olisikin vaikka outo imurikauppias. Hengitys melkeen pysähtyy kun jännittää, en tiennyt ollenkaan kuka sieltä tulee. No mutta iloinen ja helpottava yllätys olikin että isä karjasi ovenraosta korvaan että TARVINNETKO LUITA.

Tottakait me niitä tarvitaan. Hiskien hampaat tarttee hoitoa ja masut täyttöä.


Saavista löytyi vasan lantio, lapaluu, yks polvinivel, yks viulu niskanikamaa, ja kaks pätkää selkärankaa. Kurkon kuolahanat aukesi välittömästi kun honasi mistä tässä on kyse. Dimmu ja Venu osaa outtaa nätisti, sieltä saattaa tippua jotain herkkuva..
Tosiaan, siistiä sisähommaa jos tietää mitä tekee. Rautasaha, työkintas, mora ja raakaa voimaa. Rupesi ne viulut soimaan! :DNiistä tulee kätevästi yksittäispussitettavia annospaloja, palan koon voi itse määritellä. Itse tein semmosia "hammasharjoja" ja sitten ihan päivän aterian kokosia. Vasan ranka on vielä helppo sahata käsin, mutta aikuisen luuhun tarttee jo pikkusen järeempää..Tässäpä muutama kuva ranganpätkästä. Mukavasti rasvaa, rustoa ja lihaa. Tuossa selkärangan ympärillä majailee ne makoisat ja hyvin hinnoitellut sisäfileet, mutta nehän tokkiisa ei hiskien mäskisankkoon eksy :D Jos haluais itelle nuo lihat, niin pitäs kaikki lihat keittää irti - mutta tiiä missä paskassa nuo lihat on ennen mulle tuloa pyöriny.... Kiitos ei.Niskapalanen, läpileikkaus miltä se ydin näyttää :) Hirvieläinten anatomiaa ala Katikki.


Koiruuvet sai omat herkkusa ulos, Venus juoksujen huonosyöntisyyden takia pienimmän polvinivelen, Dimmu sai pehmosen ja hyvinsulavan lavan - Kurko vei isoimman eli lantion. Sitä on turha tänä iltana yrittää houkutella sisälle, no, voipiha huomenna olla odotettavissa hieman turpea ja onnellinen, puhdashampainen poeka. Helppoa kauraa!

Alla olevassa kuvassa silmään pistää Dimmun syöksyhammas. Onkohan se oikeesti jonkun syöksyhammastiikerin ja lampaantaljan risteytys? Vai oliko se sapelihammasliikeri?Oli meidän lähetyksessä mukana myös yksi sydän ja munuainen. Pilkoin ne vaan astioihin ja pakastin, nyt ei jaksanu alkaa paistamaan ja pussittelee.


Näitä pilkkoessa oli hyvä fiilistellä Teurastajaa;)

" Pyörii lihamylly ja teurastajan pylly, tahdissa vasaran "

Näihin tunnelmiin, kätevä emäntä kiittää!

4 kommenttia:

 1. oi minkä lahjan sait! Mahtava palvelu, suoraan kotiovelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt loppu lihan ja luiden saanti oman mehtyyporukan tiimoilta, neljä lupaa on käytetty ja me on jokaisesta ammutusta elukasta saatu tuliaisia. Isä ja veljet tuo aina kaikki kotiin asti, mulla kun ei ole autoo ollenkaan käytössä.

   Kuivamuonasäkki on kestäny EXTRAkauan, mut kiva vaan kun koirilla on päivälläki jotain tekemistä, hampaat tosiaan pysyy hyvänä ja mieli virkeänä. Talitintit osallistuu myös tähän syömiseen, ne pyrähtelee aina tarhan pohjalle napsimaan lihanrippeitä.. Venus ei tykkää niistä :D

   Poista
 2. Sera kuolaa täällä kataudesta, meilläkin oli ennen moiset koirienpäivät kun asuttiin vielä Riihimäellä ja ystävien vanhemmat metsästi, ei ollu omia koiria niiin kiikuttivat kerrallaan aina pari lihalaatikkoa luita ja saavillisen sisäelimiä, kyllä koirien kelpas. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ollu tuolloin kunnollista pakastinta niin piti mahdollisimman pian syöttää nuo luut, kyllä koerat oli onnellisia :D

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!