14.11.2012

puhtaanvalkoista, puhdasta!

Vapaapäivän kunniaksi oli myös pyykkipäivä. Zephir pääsi tositoimiin, tai no aika pehmeä laskeutuminen kun kyseessä oli Venu eikä mikään kolmen tipan tamppooni...... Venus ennen pesua. "Trimmipöytänä" toimi tietsikkapöytä. Oma alusta vaan pehmukkeeksi niin olipa hyvä! Kyllä hätä keinot keksii! Mutta olipa selälle parempi tämä, ei tarvinnu kyyköttää.

Pesun jälkeen, ennen kuivausta. Tyyppi näyttää ihan leijonalta :D Päälipuolin tyty ei ollu ihan älyttömän likanen, mutta kasteltuani sen, haju oli kyllä meleko ätäkkä.. Äkkiä siis samputtia kehiin!


Siinä on meidän viritelmät. Kuivuri penkille pöydän viereen. Sitte letku käteen, kuivuri päälle. Toisellä kädellä pidät kiinni koiran näyttelyhihnasta, että pää pysyy ylhäällä ja koira hyörimättä. Ergonomiset työasennot kunniaan. Joulupukille terveisiä että tahdon trimmauspöydän jossa on se tanko mihin koiran hihnan voi laittaa kiinni. Tai Samu, jos satut tätä lukemaan niin sinähän näppäränä poikana teet systerille semmosen??


 Koitin ottaa itselaukaisimella kuvaa, viduiks meni. Tässä kuitenki lopputulos harjatusta ja kuivatusta koirasta. Ja sanon minä että inhoan kameran omaa salamaa ja sen kovuutta. Thyi. Mut ompahan joku vastine teille!


Siinä on se, mistä olen pitkään jo haaveillu. Peten Koiratarvikkeesta tuli vuorokaudessa, hyvä ja nopea toimitus, ja OSAMAKSU <3

Puhalluksen voimakkuus oli koko ajan pienimmällä, eikä siltikään mennyt kuivaamisessa kuin reilu puoli tuntia. Ei paha. Pikkusen jäi tassut kosteaksi, mutta yötä vasten luulis kuivautuvan. Ja saapi jäädä neiti huomenna sisälle työpäivän ajaksi, ihan varmuuden välttämiseksi.


On säätönamikkaa puhalluksen voimakkuudelle ja lämmönsäätelyyn.


Parit suulakkeet tuli myös matkaan, en tykänny noista niinkään - tykkään vain tuosta O-suulakkeesta.


Oikeesti meillä oli Pikkunakit mukana menossa..


Siinä teille puhdas koira ja likainen koira. Dimmu kuiskuttaa Venun korvaan että rakkaus on harmaavalkoinen <3

Kaikenkaikkiaan aikaa meni 1,5 tuntia. Venulla on sen verran vähemmän tuota turkkia kuin pojilla. Pesu oli ongelmallinen, emäntä oli sitä mieltä että meikä karkaa suihkukaapista kiipeämällä seinää pitkin. Ja sitten se jatkuva määkiminen, en ollu aina ihan varma oliko suihkukaapissa lammas vai koira. Parit puhuttelut ja pesin loppuun. En vaahdottanut kuin yhden kerran, alkoi käymään niin selkään tuo kyykkääminen. 

Ennen kuivaamista käytin tyttelin vielä ulkona, sai ravistella suurimmat vedet pihalla ja käydä pissalla. Ja tiiättepä mitä koirat yleensä ekkana tekee kun suihkusta tuleevat. Nii-iin. Onneksi siinä kohdassa oli pelkkää lunta, akka perkele heittäysi piehtaroimaan!

Harjasin nartun perusteellisesti, hännästä lähti isoja tuppoja. Sitten vielä lisää puhaltelin, harjasin lisää. Kaiken tämän operaation jälkeen syötiin hirven sydäntä, lisää nakkeja ja hellittiin. Toivon mukaan ei ihan kamalat traumat jääny.

Seuraavaksi vuorossa ois pojat.. Ehkä sitte ens vapailla.. :D6 kommenttia:

 1. Sää oot ihan liekeissä! Ainakin jos postausten määrä jotain kertoo ;D Kerro salaisuutesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on vapaapäivät eikä niille oo sovittu mitään isompaa, niin sama touhuta koirien kanssa ja bloggailla :D

   Oli mulla jossain vaiheessa semmonen etten kirjotellu mitään, mut minusta on kiva kun lukijakaarti on laittanu jopa toiveita että mistä pitäsi kirjottaa :D

   Elä huoli, kyllä tämä into laantuu vielä, ainaki huomisesta alkaen ku vapaat on lusittu!

   Poista
 2. Pikkunakit on parhaita! :D Mulla Elwiksen näyttelypesu/laitto kestää puoli turkilla reipas 2h zephirillä. Täysturkkisena en pese kuin valkoiset osat, muuten menee liian hulluks hommaks. :D Onneks ostin käytettynä itelle viimein sen trimmipöydän niin säästyy pikkasen vähemmällä, mutta älä nyt ihmeessä "hirtä" koiraa siihen tankoon jos satut ostaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirttohan mulla ekana tietenki mielessä kävi (välillä kyllä kävi seki mielessä kun meinas mennä vähän sukset ristiin.......) :D Lähinnä siks, ku tuo emäntä tahtoo olla vähän vilkasliikkeinen, niin pitää sit toisella kädellä pitää koko ajan narusta kiinni. Kun ois kaks kättä käytössä, niin kävis nopeempaa tuo touhu - ei oo koko ajan tuo kärmes luikertelemassa alas pöyvältä :D

   En tiiä kuinka pitkään menis Dimmun kans, mut aion nuoki pojat pestä ennen kunnon talvea, Kurkolla ei vielä oo täys varustus päällä, Dimmulla vielä tippuu kesällisiä tuppoja :D

   Poista
 3. Minäkkii tahon tuommosen kuivaimen!! Paljoko tuo makso ja mistä se on ostettu? Kyrsii kuivata koiria hiustenkuivaimella, siinä menee ihan helekkarin pitkään. Tuommosella kuivausmööpelillä saa hyvin pöllytettyä ne irtokarvatki sieltä turkista pesun jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Heijj ihan pakko sanoa tälleesti puudeli-immeisenä, että ainakaan Metroa ei suositella käytettävän yhtään pidempiä aikoja pienemmällä teholla kuin pakollista. Syö... jotain, just nyt en muista. Fiiniksistä en tiedä kun ei siitä niin oo kokemusta, mutta aika monella turbolla on tuota ongelmaa.

  VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!