3.1.2013

Kuvauskaluston uusausta

Uuden linssin testausta. Teknisesti kuvat varmasti on harjaantuneen silmään ties mitä hevonpaskaa, mutta omaan silmään näyttää tuo sianpaskatelen jälkeen meleko makkealta!

Ostin linssin siis Rajalasta, käytettynä. En huomannu putkessa mitään muuta, kuin että automaattitarkennuksessa roplattaa aika isosti. Mutta nämä kuvat on otettu ihan manuaalisesti, helpoin kohde tietenki on väsyneet koirat. 

Ja runkona on tällä hetkellä Nikon D80.
Sianpaskaputkena toimii Tamron AF 18-200mm f3.5-6.3 Macro

Aikaisemmin minulla oli Nikon D40x
Putken virkoja toimittivat arvon Nikkor "ihkukitti" 18-55mm
sekä Sigma 70-300mm (halvin tele minkä pixmanialta sai). 
Haastan TEIDÄT kertomaan omista kuvauskalustoista, kiva on niistäki lukea :) Paitsi tiedän yhen punaputte-blogin, jossa kamerajuttuistakin kerrotaan aika-ajoin!

Onko uudelle vuodelle tavoitteita? Minulla on, opetella käyttämään manuaalitarkennusta ihan perinpohjaisesti.6 kommenttia:

 1. Hyviä on kuvat (: Itsellä on ihan samoja haasteita saada valovoimaisella lnssillä terävyysalue silmien lisäksi ulottumaan myös nenään. Uuden vuoden tavoite on kohtuus. Kaikessa ja kaikilla elämänalueilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, naurahdin heti ekkana lukiessani tuo nenälle ulottuvuudeen, että näillä on niin pitkät kuonot että mitenköhän onnistun :D mutta joihinki kuviin passaa nenätarkennus, yleisesti kuitenkin pitää ne silmät "näkyä" =)

   Minäki asettelen tavoitteita, mitään helvetin lupauksia en tee. Tavoitteena ois myös jättää kilot lenkkipolulle :) No stress!

   Poista
 2. Minä ainakin kaipaan tuota "ihkukitti" putkea jonka aikoinaan hajoitin.. Toki tuo 50mm houkuttais kuten tuhat muutakin :D Ei auta ku alkaa säästämään.

  Nunnu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei enää oo sitä ikävä, kun ostin tuon 18-200mm. Mut nyt tuo valovoima vei mennessään, täytyy alkaa säästää rahaa seuraavaan ostokseen! Lisäsalaman ja akkukahvan lisäksi 8)

   Poista
 3. Kamera Canon EOS 550D ja tuo normi 18-55 putkelo. Haaveissa Canon EF 85mm f/1.8 USM ja se olkoon seuraava hankinta, kunhan rahapussi on samoilla linjoilla... :-)Ehkä saisi vähän uutta puhtia valokuvaukseen!

  Haaveissa myös Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM, mutta on niin hintava, että haaveissa taitaa pysyä hyvän tovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kahtelin kans muutamaa vaihtoehtoa, mutta ei saatana kun hintaa on semmonen kaks tonnia :D menee hetki säästellessä.. ei taida onnistua ennenku voitan arvassa tai saan jonkun salaisen perinnön joltain vinku-intiaanilta :D

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!