15.1.2013

Kajaani KV "Tamminäyttely" 2013

Sinnehän sitä piti ängetä. Tuomari oli Natasa Davidovic, uusi Suomessa. Epäilytti, että mitäköhän se palkitsee. Jäi kyllä edelleenki pimentoon, oli eukko nimittäin tämmöinen ERImaatti. Suomennoksena, jakeli yhtä lukuunottamatta ERInomaisen. Koiria oli useampaa kaliiberia, ihan todella selkeitä eroja niin rakenteessa kuin liikkeessä, karvanlaadussa, korvien asennossa jne. Mut jotain hyvää sentään, se juoksutti paljon. Ja sehän oli  meidän onni ;) Saksanseisojat oli huskeja aiemmin, ja kehät meni todella hitaasti. Vittu saatana, mietin että jos huskit pyöritellään noin hitaasti niin pallohallissa istutaan vielä ens kesän keskiviikkonakin. Huskyt se pyöritteli nopeasti, ONNEKSI!

Huskykehän laidalle alkoi tipotellen tulla tuttuja, joten odotteluajat meni nopeasti.


Yksilöarvostelussa © Paula Kemppainen

Venus kilpaili kolmen koiran legioonassa nuorten luokassa. Päivä oli ollut pitkä, mutta neiti jaksoi esiintyä todella hyvin (kunhan sai istua välillä mamman sylissä retkituolissa). Yksilöarvostelut meni nopeasti, Venus tuttuun tapaan vaan napitti, tuomari itse katsoi hampaat, kopeloi ja käänteli karvaa. "Triangle, please", ja sittepä me juostiin. ERInomainenhan sieltä napsahti :)

Arvostelu kuului näin:
"19 months. Lovely bitch.Full of quality. Nice head. Good pigment. Well set ears. Good front. Strong bones. Good substance. Lovely coat condition. Lovely temperament. Free movements. Excellent tail carriage on the move. Beuatifully presented."
NUO ERI NUK1 SA

Kaikki saivat suurinpiirtein samanlaiset arvostelut, mutta kyllä olen siltikin tyytyväinen, ja tuo viimeinen lause - ei oo menny missireenit hukkaan! =)


Odotellaan.... © Maria Kärnä

Nuorten narttujen kilpailuluokka meni nopeesti, hyvä että kerkesin takasin "omalle paikalle" yksilöarvostelun jälkeen niin tuomari tuli ja kätteli meidät ekaksi. En edes tajunnu mitä tapahtui, kehäsihteeri sitten näki hölmistyneen ilmeeni ja neuvoi minua siirtymään kilpailuluokan ykköspaikalle. Olin äimistynyt, se sijoitti meidät ykköseksi pelkän yksilöarvostelun jälkeen, SUPERIA!! Kättelin tuomarin ja kiittelin, en muista teinkö sen suomeksi, englanniksi vai intokiinaksi :D Tuomari juoksutti kahta muuta narttua hetken, en ees tiedä mitenpäin ne sijottu... No, kehäsihteeri tuli jakelemaan tuloksia, meinasin tippuo kanveesiin kun se huusi että "......LUOKAN ENSIMMÄINEN SA:N KERA!" 


Kilpailuluokan ykkönen <3 © Paula Kemppainen

Odoteltiin sitte PN-kehää, Venus edelleen oma rauhallinen itsensä. Vaikka väsynyt ja nälkäinen se olikin, mutta silti jaksoi muoria kuunnella :) Aikalailla heti tiputtiin pois, tuomari juoksutti ja sitte piti olla taas paraatiasennossa. Olin oikeastaan tosi hyvilläni että jäätiin jo pois, olin tuloksiin todella tyytyväinen ja erityisesti tuohon pieneen eläimeen joka vietti koko v*tun sunnuntaipäivän tuolla hullunmyllyssä ja silti jaksoi loistaa kuin taivaan kirkkain tähti.

Voiton vetäsi ihan oikea yksilö, oli tuomarilla sen verran silmää että palkitsi ROP:ksi oikean koiran! Me tullaan sit Venkkusen kanssa perässä..

Venus kirjurina? © Maria Kärnä

Yksilöarvostelussa © Maria Kärnä

Venuksen vahvuus, liikkuminen © Maria Kärnä

PN-kehässä patsastelemassa © Maria Kärnä
Hyvin mielin lähdettiin kotiin, kamat äkkiä kasaan ja kohti pohjoista. Matkaseurueemme siperialaisbortsu-hässäkkä pisti heti maaten ja nukkumaan. Väsytti kyllä ihmismatkaajiakin, varsinkin kun piti käydä vetäsemässä superannokset Mantan Grillillä.....

Reissusta ja kehien laidalta tarinaa myöhemmin, se on ihan omanarvoisensa juttu :)

Kiitokset kuvista emännät :)

1 kommentti:

  1. Kaunis ja lovely temperament todellakin <3 Hieno Veenukka. Onnea!

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!