7.4.2015

Poekaen päästijäinen!

Mitäkö on touhuttu näiden pitkien perjantaiden sun muiden hölynpölyjen aikaan? Ulkoiltu, syöty (housut puristaa), ulkoiltu, nautittu keväästä, nypitty tuppoja, lumikenkäilty. Ja niin mainihinko jo syömisen? Mahtaa ne olla valtakunnalliset viemäriverkostot kovilla kun rovetolkulla tuota mämmie mätetty.... 

Mutta niin, hankittiin tuommonen kalansilmäobjektiivi, Samyang 8mm f/3.5. Se on keikkunut nyt tuon vanhan kuvan Nikon D80 nokalla. Fisuli oli niin älyhalvalla kamerakirppiksellä että pakkohan se oli itelleni ostaa yllätys..

Kuvassa alhaalla on meidän vakkariulkoilupaikka, Varisjärvi. Siinä on kaks vesistöä, ja sen kupeessa tuommonen vanha hiekkamonttu, jossa on nyt talvi haketettu - joten tie on ollu perille asti auki. Hiekkaharjuinen monttu jossa on korkeita rinteitä ja paikkoja jossa koirat voi todella hapottaa persauksiaan. Lihapullaa tai nakkia kun viskoo pitkin rinteitä niin joutuuvat raukat töihin!




Ainiin, puhuttiinko siitä syömisestä? Emäntä piti pienet synttärikemut ja sinne piti tehä kermakakun lisäksi jotain suolasta. Joku sanoi että pikkupitsat on kätsyjä. Muttaku niistä tuli miehen käden kokosia kiekkoja!!! Täyttäviä, helekkarin hyviä kylläkin. Piti pistää kahteen osaan, jotta kehtas vieraille tarjota. Vink vink, on muuten todella hyviä kun pilkkireissun päätteeksi lämmittää nuotiolla näitä..



Meillä täällä Suomussalmella on vieläkin 80 senttiä lunta, päiväsaikaan on lämmintä ja lumi alkaa sulaa - yöllä pikkupakkanen niin mahottoman hyvät hanget tuloo! Ei oo vuosiin ollut näin normaalia talvea. Alla olevassa kuvassa Varisjärvellä, Kurppa on loivassa alamäessä johon oli hyvä hankea pitkin pistää pyörimään lihapulla, tuli koeriin vauhtie!




Käytiin me myös perukassa, Kurppa on parantanut tapojaan eikä oo hävinny mehtään kuin pieru saharaan. Nytkin se kaiveli Jullen kätköistä nahkaluun ja biletti sen kanssa jäällä kuin maailman loppua edeltäisi! Nämä kuvat otettu Nikon D300s + Sigma 70-200 f/2.8




Dimmun pyllerö sattuu olemaan aina tiellä kun punaparralla hirttää kiinni... Raokka, aina kaikki juoksoo tuon ylite!



Dimmun valjaat passaa hyvin kielen väriin, siksihän ne on sille ostettu.. Khihih! Tosiasiassa ostin nuo Venukselle, mutta nehän oli auttamatta liian isot joten Dimmu sai ne ennakkoperintönä.



Tämmöstä meille, vietellään niitä helppoja viikkoa. Innolla odotan että pääsen pentua kouluttamaan ja hömpöttämään. Äkkiä ne viis viikkoa menöö, koska nyt on JO huhtikuu. Ja Kurkon kanssa vietetään kesällä veteraani-ikäistymistä.. Kurko ja sana vetsku. Ei passaa. Ei se oo mikkään ukki. No, ukki saapi sitte lukea pennulle iltasatuja ja pyyhkiä sen pyllyä ja katsoa lauantai-aamuisin lastenohjelmia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!