21.4.2015

Dimmu tarvike-esittelijä-emäntänä

Myö on aina oltuna Hurtan asiakkaita valjasasioissa. Dimmulle sitä ei oo löytyny heidän mallistosta sopivia y-valjaita. Dimmulla on rinnuksia enemmän ku Ritke Vorresterilla, niin sille on ollu etinnässä pitemmällä rintakappaleella varustettu remeli. Ja poikien värinen, nuo Venukselle ostetut vadelman väriset Hurtat on sylettäny pitäjääkin..

Musti ja Mirri ilmotti tarjouslehessään RistoMattiRatian valjaiden olevan halvennuksessa. Kahtelin jo kuvan perusteella että tuosta voesi tärpätä! Soppelisti naamaraamatun kaveri oli ostanu moiset remelit ja sainkin häneltä rintakappaleen mitan. Tiluuseen!

Nämähän on enemmän ku hyvät ;) Parempi on ulkoilla kun ei mikään kiristä tai purista.Hurtan valjaissa on helkkarin hyvät heijastimet, eikä niissä ole ollut muuten moittimista, mutta vaikka kuinka isontaa kaula-aukon kokoa - ei nämä silti istu mitenkään päin! 
Minusta nähen oli jännä juttu sekin, että tilasin Ratian valjaista pienemmän koon, 70cm. Ja ne oli kaula-aukostaan isommat mitä Hurtan 80cm! En tiedä miten nuo mitat otetaan missäkin mallissa, mutta ero on hurja. Ratian valjaassa olis varmasti ollut passeli myös koko 60cm. Toisessa kuvassa voi havainnoida rintakappaleiden pituuseron. Leuhkin että pennulle on kaikki systeemit valmiina. En tarvinnu ees ostoslistaa mitä pitää hankkie! Reippain mielin kori käteen ja shoppailemaan. Sieltähän tarttui mukaan Ratian valjaat, kokoa 30. Nuo voisi käyttää hätätapauksessa vaikka kuonopantana aikuiselle! Tuommoset pienet remelit ei tosiaan kauaa mene, mutta ompahan jotkut - eikä nekään halvennuksessa maksanu montaa rahaa. Dimmu on tosi otettu tästä sen tuote-esittelijän pestistä. Näkee kilometrin päähän että sarvi kasvaa otassa.Kannattaa joskus eläinkaupassakin penkoutua ja katella alahyllyt ja alekorit. Meillähän nämä koirat asustelee paljon sisällä (lue, sohvalla) joten tekstiilien putsausta riittää. Tätä karvamagneettisientä voi käyttää sekä kuivana että märkänä, pestäkin voi! Pääsee hyvään koeajuun kun bikinikautta ollaan menossa... Kantiskortilla oli alessa tämmöset pienet ja kevyet vinkulelut. Muutaman euron kappale. Voipi olla että isännän märätyksen hajunen sukka voi viedä voiton. Kurko näitä silmät killissä töllöttää, tekisi mieli alkaa surisemaan.. Solmuluut oli myös halvennuksessa, toivoa sopii että irtaimisto pysyy hampaattomana niin ostin sitte tukkupakkausen noita solmuja :D
Pilli. Se on ollu ostoslistalla kauan. Oma huuto tai kuivien huulien vihellys ei vastatuulessa kuulu hyvättä omiinkaan korviin niin mitenkä sitten kutsut koiran luokse onnistuneesti? Tuon narun tilalle pittää hankkie ranteenpaksusta lehmänkettinkie ettei varmasti metässä tipu kun naru katkiaa. Naftaliinista piti kaivella myös panta, hihna ja kuppi. Julle sai kunnian viimeksi pitää tätä perheen pentupantaa, se on alkujaan olla nököttäny pehmohuskyn kaulassa. Pannalla on sen verran tarinaa että Kati 5v oli ostattanu hyvätahtoisella kummitätillä koirantarvikkeita kaupasta, millon pehmokoiria ja millon mitäkin :D Pitkään se on mukana kulkenut! Soiva peli edelleen, vaikkakin tulipunainen väri on kulahtanut ja joku pennuista on omatoimisesti lyhentänyt löysytysvaraa.Kajaanin liikkeestä en ole ennemmin hoksannutkaan pentujen raakapötköjä. Vaikkakin autotallin pakaste on täynnä lihoja, on tuommonen pötkö heleppo ottaa reissuunkin mukaan!Ja niin, se koulutuksen palkkaus. Hiirenpaskankokosia hemuja, siistejä tökätä taskuun ja pennun suuhun sopivia. Dimmu oli sitä mieltä että kerta hän on ollut tämän illan koiratarvike-emäntänä, niin minäpä hiipparoin hissuksiin portaijen alle näitä napostelemaan.Kiitos pienestä hetkestä seurastamme. Voin tulla teillekin esittelemään mitä ikinä haluatkaan. Ystävällisin terveisin Dimmu Into-Antero Mäkeläinen-Korja

Osoitteeni on portaijen alus, näyttelyhäkki joka on peitetty kukkaviltillä.
Ulkomaan osoitteeni on "Entinen mansikkamaa, pihan perällä Kurimontien varressa lehmuksen alla"
Odottelen yhteydenottojanne. Ei karhunmetästäjille eikä juustoharrastajille.


5 kommenttia:

 1. Voihan ihana esittelijä-Dimmunen!:) Huomaa kyllä kuvastakin miten paljon paremmin nuo uudet valjaat istuu verrattuna noihin pinkkeihin ja tyylikkään näkösetkin vielä :)
  Meinaa itelle pentukuume tulla kun vaan katseleekin pentujen tavaroita...oishan se mukava lähteä rahaa taas tuhlaamaan..apua!:D Pentukuume hälytys!

  Kerroppa sitten tuosta ihme "sienestä" että miten toimii, vois olla itellekki tarpeen kun Iitu alkaa karvaa vaihtamaan..

  -Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minäpä sitte huuan isosti täällä pihalla että tiijät tulla ilkikurista pentua kahtomaan ku minä haluan nukkua päikkärit rauhassa :D ihmesientä pitää hetipian kokeilla, jos ensin vaikka autonpenkkeihin....

   Poista
 2. Näyttää hyvin istuvilta! Meilläkin ratian hihnat, pannat ja valjaat käytössä. Olleet tosi hyvät. :)

  VastaaPoista
 3. Mä ostin mun tervulle ratiat vähän aikaa sitten, koko 45, sillä on sit taas hurtan valjaista koko 70. Ratian 50 oli liian iso kaulasta. Villi veikkaus että Ratiassa koot menee kaula-aukon mukaan, kun Hurtalla ne menee sen rinnanympäryksen maksimimitan mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja ainahan ne merkeittäin vaihtelee. Jotenki oon kuvitellu että Y-valjaissa ne menee kaula-aukon mukaan :D

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!