21.3.2013

Opiskelun kohteena siperianhusky

Treenaus, palautuminen, välineistö, ruokinta, lihashuolto - kaikki mahollinen on taas keväänkynnyksellä alkanut enemmissä tai vähemmissä määrin alkanut kiinnostamaan. Tai siis se teoreettinen puoli.

Olen pari iltaa opiskellut ahkerasti mm. ruokinnan parissa - mitkä hyviä valkuaislähteitä ja mitkä hiilareista. Mitkä sulaa huonosti, mistä saa mitäkin ja sitä tätä tuota . . .. .  ... . Ja totesinkin paskojen miettimisen jälkeen vaihtaa kuivamuonan. Mielellään maissiton ja soijaton. Elikkä JahtiVahti vaihtoon. 

Voinkin siis suositella kaikille koiranomistajille tuota "Koiran ruokinta ja hoito"-kirjaa. Ihan sikahyvä, ihan alleviivaustussilla on pitäny pääpiirteitä korostaa. Olen jo kerran lukenut tuon opuksen kannesta kanteen, mutta koskaan ei kertaus ole pahasta. Varsinkaan kun kyse on eläimistä joidenka hyvinvointi on meidän omistajien vastuulla. Todellakin, koirat syö paremmin ja terveellisemmin mitä omistaja.Seuraavaksi siirryin takapihalle seuraamaan mitä aamullisen pottupuuron jämät sai aikaiseksi. Koiria kiinnosti kaikki muu paitsi "sen itsensä" vääntäminen. Laumakäyttäytymistä ei havaittavissa, koirat uneliaita, huudatettakoon suljinta.Venus yllättäen keikkui kameran edessä niinkuin pikkunen tintti lintulaudalla. Muutama hauska ruutu tulikin.


Tämä on tarhassa tosi yleinen näky. Herra Isoherra hampaiden putsauksessa ja neitokainen katsoo tosi vieressä. Näissä tapauksissa näkee laumahierarkian, kuka syö ekana ja kuka odottaa sievästi. Dimmu ei edes vaivaannu paikalle, koska se saa hatkat ekana.Dimmua vaan väsyttää aamupäivällä. Mitäpä sitä turhia hillumaan.Sain postissa ihanan paketin. Tuplapaketin huskytietoutta. Uudempaa ja vanhempaa. Tähän jengiin liittyy toivottavasti pian myös uusin painos! Näitä lukiessa ei malttais ees töihinlähtö kiinnostaa... Superlöytö suoraan tori.fi:stä!Tämä elämä taitaa ollakin yhtä opiskelua ja tarkkailua, varsinkin näiden olentojen parissa joiden hoidosta ihminen on vastuussa. On mietittävä ravitsemus joka vastaa energiantarvetta, entäpä se energiantarve - miten se tyydytetään? Mitä kaikkea siihen tarvitaan. Niinkuin omassa tapauksessani, on kertynyt paljon materiaa ja toivottavasti sitä oppiakin on jäänyt korvien väliin ja vähän taaksekin.2 kommenttia:

 1. Moi! Oon lueskellut sun blogia mielenkiinnolla muutaman kuukauden ajan. Oon jäänyt miettimään, kun sulla vaikuttaa olevan hirmusesti aikaa koirien kanssa, että mitä teet työksesi? Pahoittelen jos on liian henkilkohtainen kysymys, ei tarvitse vastata :) Voi olla että multa on jäänyt joku olennainen postaus/info väliin.

  -Tellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, mullahan ei juuri ole vapaa-aikaa, teen vuorotyötä huoltoasemalla ja työ on todella sitovaa. Siispä vietän kaikki maholliset vapaa-aikani koirien kanssa, koska en halua että ne vaan on tuolla tarhassa eivätkä pääse ulkoilemaan tms. Jos mulla ois enempi aikaa, niin pääsisin treenaa säännöllisesti rekihommia - mutta tuon työnkuvan vuoksi on tositoimet jääny melkoisen vähälle :/

   Ei haittaa vaikka tuommosta kysyy! :)

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!