25.3.2013

Kysely-ikä koko ikä

Nevelandin väki haastoi meidän vastaamaan tämmösen "nippelitietouteen". Joten, otetaan haaste vastaan ja kerrotaan :)

1. Mistä koirasi pitää eniten?
 Vaikea kertoa koiran puolesta, mutta näin itse näkisin :D Kurko varmaan tykkäis katella kun joku syö, laittaa ruokaa, siivoaa keittiötä, purkaa ruokakasseja, leipoo.. Kurko tykkää myös älypeleistä, nenätyöskentelystä, aktivointileluista, namien piilottelusta. Ja hippasesta.

Dimmu tykkää köllötellä erinäisissä asennoissa, erilaisilla alustoilla. Veikkaisin että Dimmu tykkää eniten vaan olla ihmislauman lähellä, seurata päivän askareita ja tulla osalliseksi niihin. Tai se on sille tärkeää, olla laumansa kanssa. Dimmu tykkää myös läträtä vedessä ja nauttii harjauksesta.

Venus tykkää repiä kinttaita, se taistelee lelusta. Se tykkää kun sille höpötetään outoja, pää pyörii puolelta toiselle ja häntä vispaa. Erityisesti Venus tykkää tehdä töitä ruuan eteen. Monitoimikoira, joka lähtee mukaan minkälaiseen toimintaan vaan!

Mutta niinkuin laumana nämä tykkää ehottomasti päättömästä juoksemisesta, mehtälenkkeilystä, ympäristön tutkimista porukalla. Ja yks näiden lempiharrastus on olla jatkuvasti jaloissa ja tiellä :D

2. Mitä ostit koirillesi viimeksi?
Makasiinista 3 kpl Hau-Haun koiranmakkarapötköä..

3. Mitä harrastat / aiot harrastaa koiriesi kanssa?
Vetohommie, tokoilua, verijäljestystä. Pikkusen hakuilua, toivottavasti enemmissä määrin kun alkaa lumet sulaa ja maasto kuivua. Venuksen kanssa voisimme varmaan laskea myös näyttelyt. Kaikennäköstä ollaan kokeiltu, ja varmasti tullaan aina kokeilemaan. Dimmu ja Venus terapiakoirailee. Mehtälenkit on varmasti se pysyvin ja suurin "harrastus", makkaranpaistoreissut ja sen semmoiset..

4. Mistä koirasi harrastuksesta pidät itse eniten?
No hmm, aikas jännä kysymys. Kaikista tottakait tykkään, mutta jostain syystä nuo vetohommat tekee semmosen euforiapöllyn, samoten nuo mehtälenkit. Kaikkien lajien kohdalla on hienoa nähdä kehitystä ja osaamista, mehtälenkeillä on mukava näköstellä kun koirat pistelee parastaan ja ovat sitten onnellisen väsyneitä ja vetohommissa nähdä kuinka koirilla tapahtuu korvien välissä jotain että ne vietit pomppaa esille..

5. Mikä on koirasi lempilelu?
Vinkulelut, ehdottomasti. Ja jossain määrin myös isot pehmot joista voi ottaa tukevan halausotteen ja jyystää menemään..... Kurko tykkää erityisesti aktivointileluista.

6. Kuinka usein käyt koirasi kanssa metsälenkillä?
Niin usein vaan kuin sielu sietää. Kävisin varmasti jokaikinen päivä, jos omistaisin auton jolla liikkua jonnekki metsään. Jäätkin alkaa pikkuhiljaa taas sulaa...... Sanoisinko että metsälenkit on tällähetkellä jäälenkkejä :) 3-5 krt viikossa.


7. Mikä on lupauksesi kesälle?
Voi kuulkaas, en edes tee lupauksia - mutta voisin asettaa tavoitteen. Liikkua voisi aina vaan enemmän, mutta rueta harrastaan "kunnollista" kesänkin ajan, vaikka tuota hakua? Luustokuvata Kurko? Kuvata Dimmun spondyloositilanne uudestaan? Näitähän löytyy :)

8. Oletko käynyt mätsäreissä?
Kyllähän me ollaan käyty, jokaisen koiran kanssa :)

9. Miten koirasi suhtautuu vieraisiin koiriin?
Kurko yleensä neutraali, Dimmua alkaa helposti ahistamaan ja on ärähdysherkkä. Venus kuseskelee :D Vastapelurista riippuu myös ärinän määrä. Hännät on tötteröllä ja karvat käy hetken pystyssä. Remmissä Dimmu ärähtelee, vapaanaollessa pyrkii välttelemään ekojen nuuskimisten jälkeen. Niin ja nää on roturasisteja. Kenen tahansa ei voi leikkiä.


10. Tykkääkö koirasi uida?
Jos Dimmu sais päättää, sillä ois tassujen sijasta räpylät. Venus hyvää tahtia seuraa perästä, tykkää läntäröidä. Kurko ei ui vapaaehtoisesti.

11. Mikä on sinun unelmasi?
Miten tämä koiriin liittyy? No että saisivat elää koiranelämää, ei olisi kipuja eikä murheita! Olisi siis turvattu elämä, ruokaa ja vettä, liikuntaa ja aktiviteettia. Ja myös se sohva jolla köllötellä. Dimmulta ottaisin selkäkipeän pois, sekä tuottaisin sen yhen varpaan takasin. Minulle henk.koht. voisi lentää setelitukko syliin ens lenkillä, jotta voisin ostaa talon, auton, lisää koiria, paljon aitaverkkoja tms tms... :)1 kommentti:

  1. Oisit nyt samalla vaivalla vastannu siihen ensimmäiseenkin osaan :D
    Mukavan runsaasti(?) osaat vastata, tykkään :)

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!