30.10.2012

R A W

Raakaa. Elämä on. Tai ois jos koirilta kysyttäis, meillä ei muuta syötäiskään kuin raakaa. Saatiin männä viikolla pikkuvelkulta ylläripaketti, lihoja, luita ja sisäelimiä. Tässä jaksossa siis kuvajaisia niin koirien herkuista, kuin koirien herkkujen teosta.

Hirvisonnin selekärankamötkylää, yam!

Voimankäyttöä vaatii tämän syöminen, tuumii Nennu.

Jos Kurkon suu ois iso, luun voi nielaista kokonaisena!

Takahampaiden peikot saa kyytiä..

Dimmun oma herkku, lapaluuta!


Seuraavaksi kuvallinen resepti kuinka valmistat sisäelimistä kuivattuja nameja. Koirille siis. Maksapalojan vois vaikka itsekin maistaa...

1. Terota puukot, maksaa on nimittäin ihan äärettömän vittumainen leikata tylsällä puukolla.
Ota kaikki tykötarpeet lähelle, kuten leikkuulaudat jne. Ja pidä se astia/pussi missä elimet on - tiskialtaassa - koko toimituksen ajan.


2. Poista elimistä kaikki maholliset kinnakkeet ja kalvot - helpompi käsitellä. Muista antaa ne ylimääräiset ällötykset operaatiota seuraaville ihmisen parhaille kavereille.Tässä läpileikattu munuainen. Haju saattaa herkimpiä öklöttää.

Muista edelleenkin ne ruuanlaittokaverit, tai "laadunvalvojat"..

4. Viipaloi siivuiksi. Näin pötkyiksi viipaloituna sinun on helpompi vielä keittämisen jälkeen leikata sopivia namupaloja.

Nakkaa munuaissuikaleet kiehumaan. Jotkut kiehuttaa eli "ryöppää" munuaisia useampaan kertaan, koska niistä irtoaa sitä ihan oikeaa kusta. Keittovesi oli näiden jälkeen totaalisen keltaista ja haju melko muikea.
Laita myös liesituuletin päälle.
Laita myös uuni lämpiämään 150 asteeseen.Kurko ei ainakaan ole saanut mitään..

5. Viipaloi sillä välin toiset elimet, tässä tapauksessa maksa kun munuaiset on kiehumassa. Samallatavalla ohkaisia, vaikka sormenpaksuisia viipaleita, helppo sitten työstää keitettynä.6. Älä säikähdä jos munuaisvellisi näyttää tältä, se on ihan normaalia. Kiehuu muuten helposti ylite kun tuota kuohaa nousee pintaan. Levy pienemmälle.Kun olet saanut maksan pilkottua, ja munuaiset kiehuu edelleen, niin voit vaikka siivota pöydät ja hinkata kaikki ne veritipat lattioista ja pinnoista. Nimim. ota keittiönmatto kokkailun ajaksi pois.7. Munikset saapi kiehua vaikka semmosen puolisen tuntia, tai miten nyt kukanenkin niitä haluaa kiehutella. Kaadoin keitetyt viipaleet raakasti vaan tiskialtaaseen jäähtymään. 

Maksa tulille.8. Tältä näyttää keitetty munis. Pilko semmosia palasia kuin haluat, isoja tai pieniä.9. Nakkaa keitetyt palaset uunipellille. Aikaa en osaa sanoa kuinka pitkään pidin, mutta kurkistin välillä miltä ne näyttää. Sitte voi ottaa pois kun niistä on valunu viimeisetkin nesteet pois ja ovat vähän kuivahtaneet.10. Tältä näyttää valmiit maksanamut. Osan aion minigripittää pakasteeseen, on kätsy ottaa annospussi mukaan mehtälenkille tai treeneihin! Allaolevassa kuvassa vielä kuvanäyte siitä, että kyllä nuo osaa ihan sovussa syödä herkkujansa. Herkuttelemisiin koirat ja koirien ystävät!

3 kommenttia:

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!