25.10.2012

Koiravalokuvaus kulissien takaa

Nimittäin. Kun lähet jonnekki kameran kanssa ja tarkotuksena on kuvata, on vaikka tiedossa kivannäköstä lenkkiseuraa, uusia maisemia, tai vaikkapa aurinkoinen ja kylmä syksyaamu auringonnousuineen! Tiedossa siis valtavia kuvaoksennuksia pitkin internettiä, blogiin, facebookkiin, petsieen, kasvattajille..

Otat sen tuhat kuvaa.. Muutamat niistä onnistuu äärimmäisen hyvin, joissaki on hyvä asento, valotus, joissaki viehättää kuvakulma, jotkut on onnistuneet ihan semihyvin - kehtaa laittaa esille. Mutta mitä ne on nuo loput kuvat tuosta tuhannesta? Epäonnistuneita, miksei kukaan ikinä niitä laita esille? Minäpä pistän, nimittäin nyt tuli mitta täyteen.

Tai sitten, kuvaajan taidot on niin helvetinmoisessa ikijäässä, ettei osaa kuvata erilaisissa olosuhteissa. Ei osaa muka pyörittää sitä sulkimen rullaa, tai aukon rullaa. Rajaukset ei satu kohalleen, koirat jää ulos kuvasta. Tai sitte ne sinkoilee pitkin juoksentelutannerta niin että ensin ovat n. 50m päässä ja toisena sekunttina jaloissas :D Taisin just joutua angstin valtaan.

Tai sitten, kun koira seistä nököttää kannon nokassa katse kohti tulevaisuutta, nokka kohti taivasta ja silmät vähän sirrillään - täydellinen kuva. Mitä tapahtuu? Kaks rasvattua salamaa syöksyy selkäsi takaa niin läheltä sinua että ilmavirta horjuttaa tasapainoasi kamera nokalla, katsot uudestaan etsimen läpi sekunnin sadasosan jälkeen ja huomaat että siinä samassa läjässä on nyt menossa joko teurastus, vapaaottelu tai nahkonta. Sinne meni sekin otos, eikä koira enää suostu lavastuksenkaan jälkeen jäämään minkäänlaiseen asentoon. Vittu. Pidä kuvasi. En ois halunnutkaan kauden komeinta kuvaa.

En tiiä onko tätä tavattavissa muilla roduilla, mutta hiskeihin on sisäänasennettu semmoinen tutka joka käskee pistää heti silmät kiinni kun kamera osottaa pikkuisenkaan sinne päin! Seurassa kuin seurassa, niin lähellä kuin kaukana. Kesät ja talvet.

Täten haastan erikseen nimeltä mainitsematta kaikki paljon kameraa käyttävät samaan operaatioon: Ensi kerralla kun menet kuvaamaan koiruuksia, niin otappa tavoitteeksi että laitat esille ne epäonnistuneet, olipa vika sitten kuvaajan taidoissa tai kuvauskohteissa. Tämän haasteen ei luulisi olevan ongelma huskykuvaajille :D

Ihana kuva tulossa luokse juoksevasta Dimmusta, mutta kuka ehti ensin.. Venun marsupilamihäntä.

Ja tuo saatana aina pari askelta edempänä kuin toiset, ja siten myös kameran edessä!!


Tässä oes ollu kivaisa leikkikuva, mutta hmm perse puuttuu.

Silimät kiinni-tutka päällä...

Pojat kiihdytteli, mutta neitokaisen Anu Saukko halusi poseerata.

Ajatuksena ottaa emännästä kuva kun arska on noussu puiden ylle, mutta ku et saa koiran huomiota mitenkään??!

"nyt ne on samassa asennossa ja paikallaan" mutta kuinkas kävikään..

Tutka päällä, ei vissiin toimi kunnolla.

Mummeli varmaan ois ollu silmät auki, mutta ikuistin sitten Purkkisen hännän..TAAS.

no comments

Siinä vitutuksen vallassa joku vanaha ja kärttynen mummo haukkuu jalkojen juuressa että MAKKARAA MAKKARAA MAKKARAA MAKKARAA MAKKARAA. Tiedätte-kyllä-mikä-käyrä senkun kasvaa.

Dimmu makoili arskanpaisteessa ja näytti hyvinvoivalta, mutta niin näyttää ilmeisesti myös mummelin huiskahäntä

se rajaus, se rajaus.... :/

tässä nähdään tämä sinkoilu, dimmu kääntää porukan pois kamerasta...

16 kommenttia:

  1. :DDDDDDDDD Olosuhteista ei ainakaan voi valittaa!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. toivottavasti näen kirjainten välissä ironiaa. :D

      Poista
  3. Nää näyttää niin tutuilta. Just kun luulet ottanees mitä parhaimman kuvan, niin eikö siinä ny perkele sentään ole joku kuvan pilaava hässäkkä!
    Ja tuo silmät kiinni -tutka on ohjelmoitu myös äidin kääpiövillaan, aina ne silmät tuppaa olemaan kiinni tai puolisirrillään.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, ainaki yks tutkakoira lisää! Voitais pitää vertaistukiryhmää tämän asian takia. persketti!

      Poista
  4. Ihana tuo "räksyttävä koiramummeli" -kuva :D

    Tää on kyllä niin tuttua, niin tuttua... Mun seropi on niin taidokas pilaamaan kuvia, että sille pitäs varmaan kohtapian myöntää joku mitali.

    Se tuijottelee aina väärään suuntaan, ja vaikka kuinka odottaa kameran kanssa että se kääntäis päänsä, niin ehei. Silmät se myös osaa pistää kiinni kun otan kuvia.. Eikä sovi unohtaa tota sen herkkää luonnetta, joka ilmenee esim. silleen, että jos kuvaussession aikana turhaudun vähänkin, se alkaa luimistelemaan. Siitähän vasta sitte hyviä kuvia tuleekin, kun koira näyttää hakatulta. :)))))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voe kuule, meidän koirat varmaan kahtoo siksi muualle ku niitä hävettää ja nolottaa kun ääntelen ja kiljun, nakkelen millon mitäki tavaroita huomion kiinnittämiseksi, hypin ja hillun että edes korvat näyttäis olevan jokseenki pystyssä. Niin tässä on tulos :D

      Poista
  5. Toooodella tuttua :D Pitää kyllä itekki tehä tämän tyylinen postaus.
    Mulla on useempi sata epäonnistunutta otosta tallessa kovolla, kun en oo aina jaksanu heti käydä kuvia läpi ja poistella paskoja... Saisin siis vanhoista kuvistakin tämmösen päivityksen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä saisin varmaan tapetoitua eduskuntatalon epäonnistuneilla kuvilla. :D

      Poista
  6. Todella tuttua! Meillä on myös riesana se, kun koiran pää on musta niin se helposti näyttää vaan mustalta klöntiltä mistä ei erotu korvat eikä silmätkään, ei siis mikään. Kesällä hirvee riesa ku meinaa ylivaloittua.

    (ps: voisiko ton sanavahvistuksen ottaa pois ku ei noista kuvista saa mitään tolkkua mitä siinä lukee..?:) )

    VastaaPoista
  7. Eeeee mä nauroin :D Kuvatekstit ohessa ni johan on hauskaa! Mutta täälläkin tuppaa koiralla menemään silmät kiinni ja pää kääntymään jos on kattomassa et nyt sais hyvän kuvan.. Liikekuvia et saa millään ku koira on ihan hetikohta naaman edessä ja lähellä. Huoh!

    VastaaPoista
  8. Tää on just niin tätä! Hienoa Kati, kun nostit kissan pöydälle ;) Hyvä teksti nimittäin!

    VastaaPoista
  9. Sulla on kyllä sana hyvin hallussa ! Ihania nuo kuvat siinä omassa epäonnistuneisuudessaan, olipahan nauramista näitä kattellessa :D (ei sillä, että osaisin ite kuvata, oon vaan onnellinen kunhan koira erottuu kuvasta xd)

    VastaaPoista
  10. Mahtava postaus! :-D Niiiin tuttua, vaikka itseltä löytyy tasan yksi puudeli... Sun blogi on kyllä yksi parhaimmista :-)

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!