17.11.2015

Teini-ikäisen näppylät ja elämän tärkeät asijat

Lunta sitä tulee vaan, potkuri on kappaleina isännän hallilla, koirat alkaa olla villejä viileyvestä.. No, me on eletty sitä normiarkea. Syöty hyvin, ollaan elelty oikeen raakaruokailijoiden kulta-aikaa. Hirvenluita, lihausroippeita, munuaista ja maksaa... Oikeen hammashuoltoviikot! Leegot kiittää, ja kalkkikakkoja keräilevä hihnanjatke myös.Olipa keittiössä tungosta kun näitä herkkuja keittelin ja pilkoin.... ;) Aikuisen hirven maksaa, keitettyä ekinokokkiriskin vuoksi. Naudan ja sian maksa menee raakana. Hirvenvasan maksa ei KOSKAAN eksy koirien kuppiin, ei ikinä - on se niin namppaa ihmisten mielestä.Jotenki tuo Taiga näyttää isolta! Se vaikutti vielä kuukausi sitten kauheen pieneltä, arvelin että se jää jotenki kääpiöksi van se on alkanu kiriä kasvussa. Venus onkin niin iso vonkki nartuksi, että sen rinnalla nuo eunukitkin on pikkuseja!

Vastahan se Pikku-Tirri oli ihan pikkutirri!! Hyi että on ihanie.
Hyvää 8-kuukautispäivää Killeriina <3
Taigan hampaidenkatsontareeneissä huomasin sen huulessa tuommoisen punaisen verestävän, finninkaltaisen ossin. Eli näppylän. Sitä voi puristella, siitä ei tule mitään. Ei vaivaa koiraa mitenkään, ei vuoda, ei kutia. Eikä näitä näppyjä ole muualla. 

KVG ja diagnoosi valmis. Tai ainaki luulen niin, papilloomavirus?
Ei oo ennen ollu meijän rakkeilla, mistä tuommosia saa? Tarttuuko se? Onko siihen hoitona muutaku aikaa ja Norttia? Eli ihan hyvää meille kuuluu pääaiassa, Taigan sisäsiisteys alkaa näyttää valoisalta vaikka pikkueteisessä on joku kalkkikakka aamulla ollutkin. Dimmu on alkanut tykätä Taikurista ihan tosissaan, ne jopa leikkii ihan oikeaa leikkiä eikä mitään "sinnepäin". Venus on yhtä helppo itsensä, sen naamataulu on vaalentunu yllättävän paljon! Kurko tippui jäihin vkloppuna mökillä, ei muuten menny kokeilemaan uudestaan. Niin paljon kun se uimisesta ja vedestä ylipäätään tykkää........ 

Potkurin maatessa rikkinäisenä siellä hallinnurkassa, vittuunnuin. Tilasin sitten Kickspark Maxin, kaikilla mahollisilla mausteilla !!!!!!!!!!!! Onni on Klarna ja osamaksu, huh huh.. Mutta kyllä noita harrastuskamppeita aina mielellään makselee selkänahka vereslihalla - mutta autappa jos pitää hankkia vaikka uudet silmälasit, ei oo rahaa eikä kiinnosta säästää. 

Taigan siskoilla oli alkanu ekat juoksut, saapi nähä millon tämä pimpero keksii sen.

Kuvat tällä kertaa Sony Xperia Z3 Compact, järkkäriä ei tartte paljon laukusta kaivella kun päivän valosan ajan on töissä! Ei se haittaa, kunhan postauksissa on kuveja.

6 kommenttia:

 1. Miks nää tuntuu vaan kutistuvan? Sky on ainakin 10cm matalempikin, mitä viime kuussa. Mutta kieltämättä Taiga näyttää kuvissa aika isolta! Jännä nähdä se parin viikon päästä :-)
  Tiiän ton tunteen noista rahojen käytöstä :-D Nimimerkillä kattelin meille tänään uutta mattoa olkkariin, mutta sen sijaan tilasin kaikkia kivoja panta ja valjasvärkkejä ja uudet hokkarit :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitte opettelet mittaamaan ;)

   Mulla ois autoon remppaa, uudet silmälasit, talon sisäkaton panelointi ja muutenki sisätilaremppaa... No, ainahan ne kerkee myöhemminki, kikkaria ei!

   Poista
 2. Killeriina :D Juu ei ole meiän Veenuslaiset kovin isoja. Jospa nekin kohta ottaisi kasvukirin...Tai sitten pitää lakata vertaamasta niitä grönlanninkoiraurokseen joka on samassa tarhassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä mittatikkuna just sopiva kohde tosijaan :D

   Poista
 3. Omilla koirilla oi alle vuosikkaina, juurikin about 8-10 kk kieppeillä papilloomat huulissa. Voivat toki olla muuallakin kehossa (harvinaista) Eivät onneksi isoja olleet, 1-2 pahkuraa, jotka sitten hävisivät ajan kanssa, eivätkä haitanneet koiraa. En nyt tiiä oliko mitään "epidemian" tavalla leviävää. Sellainen penikoitte juttu siinä missä ne kuuluisat ekat silmätulehdukset sun muut, kun vastustuskykyä koetellaan. Eipä tuon penikka-ajan jälkeen pahkuroita näkynyt, eikä vanhempikaan nuoremmalta enää sitä uudestaan saanut, vaikka liki suusta suuhun-hengittämällä elävät. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuo oli ihan uus juttu, en oo koskaan törmänny moisiin mollukoihin! Outoja ilmestyksiä, ja rumiakin vielä! Onneksi on vain yksi. Tuo suusta suuhun-hengitys kuulostaa jotenki tutulta.. Tai joskus sitä ilmaa koitetaan imeä toisten hännänkautta..

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!