4.6.2014

Raaka, raaempi, raakalaisin?

Taivaanlahja tuo Vauhti-Raksu. Pakaste odottaa täyttöä autotallissa, ja nyt tämä lomilta palaillut emändä teki tilauksen. Nappulat alkaa olla syötynä, ja lihasatsi tulee jo tulevana lauantaina!

Klikkaa kuvaa auki jotta näet suurempana, miltä näyttää? Mitä uupuu?


Kasvismössöt aion tehä ite. Sisäelimiä en tilannu vielä, entisiä oli pakkasessa sen verran että syötetään vanhat alta pois.

Tarkotuksena ois punnita koirat ja ottaa niistä jonkin sortin rakennekuvat ennen raakalle siirtymistä - ja alkaa pikkuhiljaa seuraamaan kehitystä. Eniten odotan Dimmun karvanlähtöö, että rupeaako sillä leikattuna koirana talvikarva lähtemään eritavalla kuin aikasemmin - ja mitenkä se kasvaa takasin.

Venuksella töhnii korvat ja sille ei tuo nappula kertakaikkiaan ole mitään herkkua. Syö kyllä, mutta selkeesti näkee että se syö vaan lauman painostuksen takia. Sikshän se onkin tuommonen tuulennussima pulkannaru...

Kurkolla nyt ei muuta olekaan kuin pieru- ja ripaskaongelmia. Silmät töhnii nappulasta ja pieru paukkaa..

Jännittävää aikaa, hui! :) 

Kasvismössölle varmaan pitää ostaa joku oma keittokone, tai semmonen tehosekotin - vai missäkä te niitä teette? :D 7 kommenttia:

 1. Minä tein kasvismössöä semmosella pirtelökoneella ... onnistu kyllä mutta kattoon lenti kerran jos toisenkin. Ja aika vähän sopi kerrallaan siihen.

  VastaaPoista
 2. Niitten kasvismössöjen teko on ite ihan pirun raskasta! Ja just tommonen tehosekotin, nii siihen mahtuu niiiin pieni annos kerrallaan, hintapolitiikkaa en oo laskenu, että tulisko edullisemmaksi ite tehä... Kyllä ainaki kennelrehun kasvismössöt on meillä sitte ollu käytössä.

  Ite ajattelen, että koirat ei siitä kasvismössöstä saa 'mitään' irti. Pääasiassa ite syötän lihoja, mutta luita sitten sen verran, että hampaat pysyy hyvänä ym. Kasvismössöä vaan, jos maha menee hirven kovaksi (eli jos ovat saaneet liikaa/liian kovia luita). Osimoelleen näen meillä! :D Lihanen rasva tai rasvarouhe on muuten oivaa kampetta, jos tuntuu, että koirat on hoikkia tai ettei niihin tartu.

  VastaaPoista
 3. Mieki oon siirtynyt nyt sellaseen 50/50 meininkiin koirien ruokinnassa. Täysbarffaus tuntuu vielä liian vaikeelta (ja kalliilta?) mut eihän sitä tiedä, ehkä pitäis itekki hakee kipinä jostain luennolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon aiemmin tilannu Zooplussalta pari säkkiä Acanaa kerrallaan, noin 140e kerralla meni rahaa.. Ja ennemmin minä tuolla rahalla ostan lihoja kuin nappulaa. Nyt minäki alan kokeilemaan mitä tuleman pitää :) Jää seuraamaan, lähipäivinä aion ottaa kuvat koirista ja painot ylös jnejne. Eilen meni ekat kalkkunankaulat! :D

   Poista
  2. Meillä on uusimpana tuotteena pakkasessa kanankauloja. Täs on itelläkin uus ruokavalio aluillaan ja ne hurjat muutokset jo alussa sai miettimään entistä tarkemmin koirienkin ruokapuolta. Jään kyllä innolla seuramaan sun koirien kokemuksia tuosta muutoksesta :)

   Poista
 4. Löysin juuri sun blogin ja aivan ihana pakko myöntää <3 pitää jäädä seurailemaan :) Jos yhden toiveen saan esittää niin voisiko fontti kokoa asteen isontaa, vaikea tihrustaa paljon tekstiä kerrallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan! Mulla taitaa mennä koko ulkoasu uusiksi, alkaa tämä vanha painaa jo silmää muutenkin - mutta kiitos reilusta ehdotuksesta! :)

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!