21.12.2012

Terviisiä Ivalosta!

Suomussalmi on hyvällä paikalla, jos olet matkalla Ivalosta Kuopioon. Tai toisinpäin. Se on suurinpiirtein keskivaiheilla taivalta, ja siinä on hyvä pleissi pysähtyä. Yleensä täällä on tehtynä valmiiksi ruoka - ja juomatkin saattaa olla kylmässä. Toki riippuen kuka vieras sieltä tulee, ruuan koostumus ja laatu riippuu ihan siitä. Ja juomingit myös, vaihtelee ihan kraanavedestä karpalolonkeroon.

Yhen vuorokauden ajan täällä oli melko sekalainen seurakunta, oli vetskua, keski-ikästä, kastroitua, steriloitua, helposti kiihtyvää, helposti ahdistuvaa, epävarmaa, kukkoilevaa, nuorta, teiniä, ahnetta, uneliasta, vahtivaa ja uteliasta. Eikä MITÄÄN ongelmaa. Joukossa oli myös yks ihan uusi, minullekin tuntematon saksalaisvahvistus Sokka. Eli meillä oli kylässä Dimmun ja Venun kasvattaja-akka Elina pikkulauman kanssa :) Mukana oli Venun yks lempiystävistä eli aussie-Io, siperianmummu-Utah ja tämä uusin emäntä sakemanni-Sokka.

Muutama kuvajainen todisteeksi siitä, millanen kööri täällä pikkukaksiossa pyöri :) Hyvin mahduttiin, kuus koiraa, eikä yhtään rähinää eikä edes kyräilyä. Normaalia koirien käyttäytymistä, ja Utun järjestyksenvalvontaa.. Niitähän sitten katseltiinkin ja analysoitiin pitkälle yöhön.


Io tahtoo pitsaa. Kovasti. Riudun.

Oikeestaan niitä nälkäsiä oli yks kaks kolme....

Korjaan, neljä. Utulla vimmattu häntä..

Jääkaapille oli porukkaa jonoksi asti.. Nälkäänkuolemisjärjestyksessä.

Ruuan päätteeksi suunnattiin nuorison kanssa ulkoilemaan. Venu, Io ja Sokka pääsi rällimään. Tarkotuksena oli ottaa rannassa hienot uuvet posekuvat Venuksesta - mutta homma karkasi lapasesta.. Akat tuli hyvin toimeen keskenään, Iiku oli semmonen yleinen juoksujänis ja hauskanpidon aloittaja.

Onko tämä se "korvatillikka"?

Ion X-mas-look


nakkaa nakkaa nakkaa nakkaaa. piip.


Lumiturpa Sokka. Kuulostaa "kennelnimeltä" :D

Iikulla ja Eenulla yhteistä kivvaa jäällä.

Pakkasta -25, taustalla normisti mehtää ja rantaa - nyt niin kova usvapatja ettei puhettakaan horisontista.



Fokka tahtoo keppiä.

 Venus pääsikin sitten posettamaan, vietiin tuo termiittikaksikko pirttiin siks aikaa. Kuvaukset keskeytettiin ennenkuin ne kerkes ees alkaa, Sokan mielestä ovet on tarkoitettu avattaviksi :D No, lukot on keksitty, Duo-Paimenet pysy sisällä ja kuvaus alotettiin. Elina seisotti ja asetteli Venkkusen, minä huutelin jalkatilannetta ja kuvasin. Siistiä! Omaan silmään tyty näyttää todella hyvältä, Tamminäyttelystä voidaan siis odottaa jotain menestystä :) Ellei tuo nyt räjähdä käsiin kun ikävä kyllä karvatuppoja ilmestynyt sinne sun tänne. Räjähtäis sitte kolmen viikon päästä perkele!!

Venus 18kk



Saatiin me vähän tuliaisia, iso säkki poronluita. Lapoja, sääriluita. Tuommosia sopivan kokosia välipaloja, lapaluu on about oman kämmenen kokoinen. Kiitokset kuuluu niin Elinalle - kuin myös Terhille ja oikean käden punnitsijalle, Jukalle :)

Tosiaan, meillähän käy paljonkin vieraita, yövieraita ja niiden mukana tulevia koiria. Eikä siinä mitään, tervetuloa vaan - mutta talonväki säätää tahdin. Yleisinä ehtoina on, että talo elää tavallaan - vieraat käy ajallaan. Eli vieraat koirat ei tee niinku kotonaan, ne tekkee niinku minä sanelen. Ja niinhän se pitääkin mennä, itellä ei tartte alkaa järjestelmään rutiineja uusiksi vaikka tulis mitä vieraita taikka koiria. Melkeen sama homma kuin kylään tulisi lapsia, talonväki saapi komentaa ja kertoa säännöt. Sokka ja Iiku sai melko monta kertaa lähdöt tuosta postimerkin kokoisesta keittiöstä :D

Dimmu on tämän lauman saapuessa rento, sitä ei juurikaan ahdistanu - paitsi Elinan päällä ollut Ivalon tarhatakki. Kurkolla tahtoi nousta kierrokset, niinkun aina jänniä asioita tapahtuessa ja se piti käskeä aina nukkumaan, hyvin kyllä kuunteli, yhen ainoan kerran piti käsiavulla makuuttaa. Venus oli oma itsensä, ei riehunu eikä pelänny. Makasi keskellä pirttiä, vaikka ei oo aikasemmin meidän kotona tämmöstä revohkaa ollut yökylässä sen aikana.

Lukijat, kertokaas te - miten teidän huushoilleissa menetellään vieraiden koirien kanssa? Mikä on ehdoton ei?  Missä menee raja?




2 kommenttia:

  1. Veenusta on kasvanu nätti likka. Erityisen paljon tykkään sen nokasta :)

    Meijän huushollissa on samat säännöt vierailla ja omilla elikoilla. Vieraita koiria myös komennan niinku omiani.
    Yks juttu mikä on ehottomasti nounou tässä huushollissa, on tappelu, rähinä ja kaikenlainen pullistelu ja turha irvistely. Aikuiset koirat saa kyllä komentaa hermoille käyvää nuorisoa jos siihen on tarvetta.
    Ja kyllä, meillä on natsikuri. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veenuksen nokassa ei oo mitään kivaa, ainakaan sillon ku se suoraan pihalta tultuaan työntää limasen ja jäisen nokkansa poskeen kiinni :D

      Natsikuri tosiaan täälläki, omat kuin vieraat koirat saapi huutie jos aletaan tyyliin omimaan jotain petiä tai lelua tai jotain. Ärinää saa olla, jos aiheesta ärisee. Nuoriso saapi myös käyttää voimakeinoja, jos aikuiset törppöilee. Meillä varsinkaan ei oo aina takeita, että kuka näistä hölmöää. Kurko ainaki eilen oli eniten mielissään vieraista ja se aiheutti eniten "töitä". Ja omat koirat menee aina edelle, vieraat koirat ei omia kiusaa tai ala sorsia. Vieraat koerat ennemmin lentää ulos tai portin taakse häpeämään.

      Sama homma ku ite menen kylään, ennemmin vähä liian tiukka kuri, kuin että koirat saapi olla liian löyhästi

      Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!