20.10.2015

Tulilla ja eksyksissä

Kyllä syksy on ihmisen ja koirien parasta aikaa. Luonto oikeen kutsuu liikkumaan, ei oo hellettä, ei oo ötököitä, käärmeitä eikä pieniä eläintenpoikasia. 

Koirista syksy on tasanvarmasti kans mukava, koska irtipitoaika, märänneet sienet, kiimakuopat, kosteikot joista hakea mutakylpyjä, kylmät putrakot joissa viilentyä. 

Ollaankin ulkoiltu vain ja ainoastaan vapaalla liikunnalla. Rollaattorin puuttellisuuden takia ja oman vapaa-ajanongelmien tähen valjaita ei olla edes katsottu vielä.

Ei haittaa, kunhan vaan päästään maastoon :)

Talouteen tuli myös kauan kaivattu Tracker, on muuten ollut erityisen hyvä kampe Kurkon kaulassa!



Taigasta on kuoriutunut ihan armoton energiapommi. Ja emonsa kanssa juoksevat niin kovasti hippasta ettei Venus kohta pääse enää karkuun...



Tämmöstä maisemaa katselen kun lähetään koko revohka mehtään. Hoidetaan samalla metästys, parisuhde, koirat ja oma persaus. 




Haulisuihku oli kans matkassa, van sille ei tälläkään kertaa löytyny saalista.



Viimekertaisella reissulla metässä, Dimmu otti ja eksyi. Usko tai ole uskomati. Se alotti pelkäämisen melkopian ja käveli isännän perässä että leuka kolahteli kenkiin. Lienöö joku mörkö taas ollu tiluksilla, eikä muut kolme koiraa merkannu koko kolmituntisena mitään erityistä metässä liikkuneen. Tuo muuan jäi jossain kohtaa pois matkasta eikä sitä näkyny, tulet rätisemään ja vesikielellä outtelemaan kenttälounasta. Kaeumpaa tulosuunnasta alkoi kuulua Dimmun ullotusta ja märinää. Luulin että nyt sen hukka perii, vaan eläpä mittään kun pillitin tomerasti ja karjuin mättään päältä - sieltähän se paniikkipetteri hetkenperästä juoksi ja kääriytyi repunviereen eikä siitä enää liikkunu :D Oi mitä tämä prinsessasyndrooma oikeen teettää, makiat naurut ainakin.

Tälle nallekaleville kun hätä iskoo, sillon se juosta syhkyttää ties minne, ei älyä jälkiä pitkin tulla takaisin. Onneksi jo äpärä-Taigakin sen osaa! Hyvä asia on tuo pilli, suosittelen jos omaa kuivat ja käppyrät huulet eikä vihellys luonnista.



Sen pituinen se. 



Seuraavaksi pitäsi ruveta pohtimaan miksi Kurko menee pelkästä vapaasta liikunnasta niin jumiin että hierojan nähdessään se suorastaan könähtää lattialle ja voivottelee lapojaan...

6 kommenttia:

  1. Tuo (koira)pillo on ollu loisto hankinta koirahommiin. Itselläkään ei paljoa oo tarvinnu tehdä töitä, että koirat ehdollisutuneet pilli = "herkkui!". Kiitos kaveripiirissäni olevien noutajaihmisten, jotka pillit kaulassa enimmäkseen kulkee mettissä. Melkeenpa paremmin nämä ahneet muuttisukuiset syöksyy paremmankin tekemisen ääreltä. Viheltäminen kun ei kuulu omiin taitoihin, ainakaan kovin loisteliaasti ja omaa ääntäni koirat ihan nokko kuulee. Hajoaakihan tuo oma ääni tuolla luonnossa, pilli kantaa paremmin ja on todella erilainen ääni, joten heti korviin iskee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun oma ääni ei kanna milläänlailla verrattuna pilliin. Jos koira sattuu olemaan jonkun lammin takana tai nyppylä on välissä - helpompi melkeen olla karjumatta jos ei pilliä tai kunnollista vislaustaitoa ole. Pilli on pop!

      Poista
  2. Taikurilla on ihan Skyn silmät tai sitten Skylla ihan Taikurin simmut, mutta ihan samanlaiset simmut ja katse kuitenkin!! :-D Haha voi ei Dimmu raukkaa! Kaamea muistutus, että ei kannata porukasta jättäytyä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sietää niissä jotain samaa ollakkin! minusta taas anor ja taiga on samantyyppisiä, ja sinun neitokaiset sitte samanlaisie. naamastaan siis.

      Poista
  3. Miksi Taiga on EJ-rekisterissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi ettei sitä tule käyttää jalostukseen. Pentujen syntymä ei menny ihan oppikirjan mukaan, ei jatketa perinnettä ja huonoja polttoja :)

      Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!