13.2.2014

Mökkielämää helmikuun helteissä

Ihmispariskunnalla oli muutama hullu päivä vapaata - ja he aikoivat ottaa niistä päivistä kaiken ilon irti mökkeilemällä korvessa. Ja tehä ihan tasantarkkaan sitä mitä huvittaa. Minä tässä tapauksessa kerkesin touhuta koirien kanssa ihan riittämiin, milloin jalaksilla, lumikenkäillen, kävellen, lumipalloja nakellen - ja tietysti kuvaten!

Ilmat on nyt taas niin suolesta, lämpötilat ei painu kunnolla pakkasen puolelle.. Kaikki paikat sulaa, lihalevyt, järvistä jäät, lumet katolta.. KAIKKI!!!!! Saamari vieköön, koirat läkähtyy reen eteen, ihanniinku pitäsi varoa syyskeleillä sulankauden reenejä ettei aja liian lämpimässä. Nytkin tuo perkeleen mittari näyttää -0,2C...... Viime vuonna tähän aikaan sai vetää turkkia turkin päälle ja toivoa ettei silmälasit jäädy nokkavarteen kiinni.

Tänään meno oli tämmöstä, koettakaa kestää! :D


Ensiksi päästiin ajaa järvellä, tosin ura oli pehmyt ja lämpötila liian korkea. Matka oli ehkä hikiset kaks kilsaa, mutta pääasia että reki liikkui ja selviydyttiin takasi mökille. Dimmulla on selkeesti vaikea edetä tuommosella uralla, parhaansa se repukka yritti. Päästin sen loppusuoralla irti, kun vauhti hyytyi ja jarrutti kahen muun menoa.


Venus vinkkaa kuvaajalle ;)Mökkirantaan saavuttua nappasin irtona hilluvan Dimmun takasin liinoihin ja otin viiden minuutin paikallaolon. Ankkuria kehiin ja let's outellaan. Ihme kumma, tuo kaikkien karvaisten kaveri - itkupillimme Kimmo - hönttäsi ja teki ties mitä, kun Kurko ja Venus suoritti paikallaolon mallikkaasti. Well done!Upotusreenin jälkeen päästin huntalot valjaineen päivineen hillumaan. Loppuverkkailuo!Postissa saapui Extreme Huskiesin tekemät reissuketjut eli stake-outit, sopimoilleen just pikaloman kynnyksellä. Pääsee "steikkarit" heti koeajoon ja kovaan käyttöön. Täytyy sanoa että helkkarin hyvin tehty, eikä paina paljoa, helppo laittaa maastoon kuin maastoon. Suosittelen, jos ei ite omaa prässejä sun muita laitteita.. :)Pari metrie Piippolan punasta kumpaankin päähän, palohakaset notta kiinnitys käy jouhevasti - jos vaikka kiinnitystolpat elikkä lähimmät näreet on kaukana :D Semmoset pleissaukset, pitkästä aikaa oli kiva punoa naruo!Haskinpaskiaiset koeajussa, aikansa mölisivät ja sitten rauhottuvat kahtelemaan järvellä kelkkaansa rängyttävää isäntää.Ritakin oli menossa mukana, pääosin pidettiin koirat eriaikoihin ulkona, mummeli nimittäin tehokkaasti vie lauman mennessään jonnekki ties minne :D Jäälle se lähti mukaan, halusi nimittäin pauhata ja komennella leikkiviä hipsiäisiä. Kurkon perässä se laukkasi ja pauhasi, ja Kurko sai vaan lisää kiksejä....
Iltaisin mökin kamarissa nukuttiin kahessa kerroksessa.. Dimmu tuttuun tapaan outoihin paikkoihin survoutuneena.Isäntäpariskunta söi herkkuruokaa yhtenä iltana, lintupaistia. Piti sitten keksiä koirillekin höpön höpöä - joten extrailtapalana löytyi kupista kana-riisi koiranmakkaraa ja RC:n näytepussista muutamia nappuloita.. En minä pehmeä ole päästäni EN, tunnusta ainakaan olevani.


Kaikki mökkikuvat näet TÄÄLTÄ

Äkkiä meni kolme päivää ja kaksi yötä, lunta tuli kumpanakin päivänä semmosessa muodossa että kasteli kaiken. Märkää, paksua ja painavaa lunta. Rekikautta ei vielä ainakaan unohdeta, nimittäin ens viikolla valjakkoa tulee vahvistamaan Venuksen emo Keke. Ihan vain väliaikaisesti :)

Maanantaina Venus menee kokovartalokuvaan ja Dimmulta tosiaan katsastetaan se selkä uudestaan. Jännittää!!!!

Entäs sinä lukija, joko on talvi taputeltuna? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!