27.12.2013

Kuivamuonaongelma ja pikakatsaus Skorppareiden arkeen

Joulu oli ja meni. Lumet tuli ja melkeen meni. Rekikelit oli ja meni. Pitkän kaavan Kaijan kaljamat ja Liisan liukkaat.. Siispä, ei ole paljon päästy ajamaan saatika reenimään, metässä on käyty rälläämässä kun maastossa pääsy on vaikeampaa paksun ja takkalan lumen takia. Nyt kyllä vesisateen ja pikkupakkasen jälkeen hanki on petollinen, repii tassut ja nilkat auki.. Siispä olemmekin harrastaneet sisäurheilua, aivojumppaa ja peliä että kuka nukkuu pisimmät päiväunet... :/

Ritalla ei tee tiukkaakaan hourata päivät pitkät sohvalla, onhan se sentään kovan iän mummeli ja eläkeläinen. Saunaan sillä siltiki aina haluttaa. Mokomakin lauteiden valtaaja.Kurkosta näkee ehken eniten nämä tylsät ajat, se kantelee leikkejänsä nakeltavaksi ja vaeltaa pitkin taloa. Sen kanssa on naksuteltu temppuja, muisteltu tokojuttuja ja otettu pidemmän kaavan paikkamakuita. Sekä otettu piparkakkuhaaste vastaan ja onnistuttu siinä! Kuvaa ei ikävä kyllä ole, se asia täytynee korjata pikimiten :)Venus ottaa myös rennosti, sen kanssa on mukava liikkua maastossa kun sitä äärettömästi kiinnostaa minun taskussa majailevat lihapullat - joten se on hyvin kuulolla. Sillä on pieni reikä varpaanvälissä, jompikumpi pojista ollut asialla :// Tamminäyttelyihin ilmoitettu, ja AVOIMEEN LUOKKAAN!!!! Miettikää nyt, vastahan se oli junnuissa.. No, toivottavasti ens vuonna sitte käyttöluokassa ;)Dimmun mielestä tämmöset tylsät ja liukkaat kelit ovat vaan hyvä asia, silloin voi viettää paljon aikaa ihmistensä (lue; isäntänsä) huomassa, nukkua tursottaa nokka hännän sisässä. Ei tarvitse pelätä pihalla loikkivia pörröisiä naskalihammasoravia, saatika naapurin kilpparin väristä kissaa!Meillä oli tänäiltana korvanpesuilta. Tai siis Venuksella oli, ja voikin noin hintelästä nartusta lähteä niin paljon tahdonvoimaa että ei ihan yksinään saanut pidettyä ja korvia putsattua! Toki syynä sekin, että nyt meillä syödään RC Medium Sensible Adultia, joka muuten passandeerustaa tosi hyvin koirille (myös näille pierupusseille), mutta nuorimman neitokaisen korvista löytyy aina vaan rölli. Ehdotuksia, mieluusti maissiton ja soijaton kuivamuona aktiivisille koirille, hyväksi tueksi raakaruualle??Ritan mielestä korvien puhdistus on noloa.Niin ja onhan meillä jossain muodossa talvi, nimittäin koirilla on tosi muhkeet sukset.


Tämmöiset pikapäivityskuulumiset meiltä, kuivamuonaehdotuksia ja kokemuksia otan mielelläni vastaan :) 

Mukavaa loppuvuotta, ollaan rohkeita rakettien paukkuessa ja syödään nakkeja!


8 kommenttia:

 1. Master pron sarja on ainakin laadukas ja passaa monille tuttujen koirille.

  VastaaPoista
 2. http://www.mustijamirri.fi/kauppa/tarkennettu-haku/11/?keywords=mastery anteeksi korjataan vielä et mastery pro sarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensisijaisesti maissittomia muonia, joten jätetään tämä nyt pois.. Nimittäin minun kokemuksen ja näkemyksen ja paskan laadun tarkkailun mukaan maissiruuat kasvattaa paskan määrää radikaalisti.

   Poista
 3. Täällä on syöty sitä suhteellisen uutta Canagan -nappulaa ja herkkäkorvalle on meillä sopinut, eikä muutenkaan vielä mitään negatiivista sanottavaa. Muutenkin tuntuu pussin kyljestä luettuna aika kivalta ruualta, kunnon ainekset. Carnilove ei myöskään yhtään huono ruoka pussinkyljen ja kuulopuheiden perusteella. Ainoa miinus molemmissa on hinta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se tahtoo olla, ja täällä peräkylässä saatavuus.. Jokaviikko saatika kuukausi ei ole käyntiä kaupungissa, niin oon sitte nytki tilannu eväät zooplussalta.. kotiovelle samperi tuovat halvemmalla mitä Mustimirristä tilattaessa. Ja yleensäkin edullisemmin saa..

   Poista
 4. Mun kaveripiirissä on useampia kasvattajia, jotka syöttää (tai syötti) koirilleen RC:tä. Heistä moni on valittanut, että koirilla on viime aikoina ruvenneet korvat puskemaan töhnää. Yks heistä oli kysynyt RC:ltä asiasta ja oli saanut vastaukseksi, että siellä on ruoassa tehty jotain muutoksia.

  Oma koira on syönyt vaihtelevasti eri Acanan Regionals ja Taste of the Wildin laatuja.

  VastaaPoista
 5. No olipa yllätys, vaihtoon siis menee.. Mulla ei tosin töhni kuin yks koira vaan, mutta silti inhottava..

  VastaaPoista
 6. Meillä syyään Mustista ja Mirristä löytyvää Brit Caren riisi&kanaa, joka on täysin soijaton ja maissiton ja viljaton ja ja.. Mää tykkään siitä, kokeilin välissä maissillista Happy Dogia ja siirryin takasin. Laatuja löytyy adulttia ja aktiivia =) Hinnaltaankin kiva, adultti pyörii 55eukin tienoolla.

  VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!