25.7.2012

Syö vellie, niin jaksat kellie!

Joskus on kysytty että miten teen puurot koirille, kuinka paljon  mitäkin ja mistä ostan. Oscarin puuroainepussi, tarjoushinnoteltua naudanmaksaa ja pieni pötkö jauhettua lohta - kaikki saa ruokakaupoista. Kaksi porkkanaa ja pari teelusikkaa valkosipulia.

Teen sitä näin:

1,5 dl puuroainesta pohjalle.


Toiseen kupperoon maksalaatikkoa, toiseen lohilaatikkoa.Nakkasin teelusikallisen murskattua valkosipulia per kippo sekä raastetut porkkanat sekaan.


Jotta puurosta tulisi tarpeeksi notkeaa ja kosteaa, ei mitään hevonpaskajankkia, vettä laitoin litran verran.


Uuniin kolmeksi tunniksi +200c = kolme hyvin nälkäistä otusta valmiina syömään!


Joskus teen puurosta todella lihaisaa, semmosta ettei muuta tartte antaakaan. Nyt tuli sen verran laihaa evästä että menee nappuloiden jatkeeksi! Sekaan vielä loraus piimää tai maitorahkaa.. Syksyllä on mukava kun hirvenmehtuuaikaan saadaan kaikki maailman sisäelimet käyttöön, keuhkot, munuaiset, maksat.. Riittää sitä syömistä!

2 kommenttia:

  1. Kiva tämmönen selitys kohta kohdalta:-) Ehkä mieki joskus voisin tehdä

    VastaaPoista
  2. Mä oon viime aikoina kans tehnyt tolla Oscarin puuroainepussilla sapuskaa koiralle, laittanut siihen sekaan sitä Oscarin jauhelihaa. Täytyyki seuraavan kerran kans raastaa sekaan porkkanaa!:) Ei tullut heti mieleen vaik monesti oon lykännyt koiralle höyrytetyt kasvikset jos on meiltä jäänyt yli.:)

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!