12.11.2011

Inspiraatio

 Sillonkun se iskee, niin se sitte iskee voimalla. Haaveillu oon jo kauan omasta ompelukoneesta, ja taas jälleen kerran sitä piti lieventää hakemalla äitin kone lainaan. Sainkin aikaseksi heti kättelyssä tonkia pussista "Rikkinäiset hihnat ja pannat" kaikki esille, irrotella O-renkaita ja lukkoja. Sain sitten aikaseksi yhden puolikuristavan pannan, jossa fleecevuori. Se menee Oulaisiin koeajoon, että kestääkö. Oli vähäniinku prototyyppi ja kokeilumalli! Ostin aikoinaan Kurkolle TopCaniksen joustotaluttimen. Sehän mennä paukahti poikki. Siitä irtosi melkoinen kasa O-renkaita ja lukkoja, ja tuo heijastimella varustettu jousto. Kaikki käyttöön vaan. Tein niistä sitten tuommosen yhen koiran joustopalan. Se oli jo Venuksella lenkillä, ihan ok jos vaikka lähtee canicrossaamaan. Ihan vetohommaan tuo on meleko köykänen :D

Pantoja pitää tehdä enemmän, jo ihan kavereillekin asti :) Kivaa, tykkään tykkään!Tänään sitten sain inspiksen, että piru vie, minä en koirien muhkeasta petistä maksele montaa kymppiä, enkä varsinkaan satasia! Kipaisin sitten puhelimen ääreen ja soittaa näpäytin äitille, että oisko mitään vanhoja riepuja, peittoja tms, mitkä joutasi koirahommiin. Noh, sieltähän irtosi sitten pikkuveljen vanha päiväpeitto. Sori Venus, väriksi ei tällä kertaa osunu vaaleanpunainen..

Aikani sen kanssa tuhersin ja mietin, en todellakaan piirrellyt kaavoja tai mitään, leikkelin siitä vaan vapaalla kädellä ompelin. Peti valmistui, ja siihen pitäsi laittaa munakello, kuka saa siinä nukkua tursottaa vuorollaan. Siitä tais tulla Dimmun lempipaikka :) jospa ei nyt repisi sohvaa enää.. Toivossa on hyvä elää!

Venus repukka ei päässy koenukkumaan uutta petiä, mutta kyllähän tuo uni maistui petin vieressäkin. Yksi petitilauskin on tullut!Muistatko tämän, revityn sohvan? Nyt, vihdoin ja viimein sain sen korjattua. Istuinosassa uus patja ja päällyste. Teurastin sohvan selkänojatyynyt päällysteeseen, että tulis samanlainen kangas koko sohvaan. Divaaniosa on vielä entraamatta, mutta sen kyllä kerkee nyt kun ompelukone on kylässä :)


Pääsihän se tyttöki nukkumaan, kylläpä uni maistuu hyvästi jokaiselle tuossa rinsessapetillä. Kurko veti pitkän tovin katollaan, mutta eipä sillon ollu kameraa lähellä, ja sitteku oisin noussu sitä kameraa hakemaan, ois koira kiepsahtanu takasi tylsään asentoon :D Lopussaki kaaoslapset nukkua tursotti vierekkäin tuossa, niin sievästi eikä kukaan yrittäny häätää ketään pois!Venus senkun kasvaa.. Sisällä otetut rakennekuvat on persereiästä, mutta empä keksiny parempaakaan vaihtoehtoa kun ei ollu sillä hetkellä toista kuka ois seisottanu, tai kuka ois kuvannu. Itselaukaisin ♥ Veenupeenu tiputtaa pentuvillaa, tummuu entistä enemmän! Hampaatki tippuu pertana. Ruoka maistuu edelleen, neitokainen pysyny tähän asti erittäin hyvin vapaana. Todella vähän on remmissä kuljetettu. Alakaa pikkuhiljaa tajuta sisäsiisteyden punaisen langan, mutta on se silti meleko emäntä jos paperille paskantaa, niin se toisella paperilla sen peittelee... Haju on mahoton, mutta pykylää ei näy.. :D


Ja lopuksi pieni löytö arkistoista, muistan ekoista viikoista Venuksen taipumuksen mennä todella iholle nukkumaan. Kurko sen salli, että penikka työnsi kylmän kirsunsa pyllynsilmään. Dimmua lähinnä vaan ällötti ajatus, että joku naikkonen tulis hänen kainalokarvojansa sotkemaan. Nyt Dimmu ja Venus leikkii enemmän keskenään, niillä on joku yhteinen viiraus että käyttää asiat paremmin yksiin. 


11 kommenttia:

 1. No johan oot ollunna taitavana ! :---) Kun itsekin vielä joskus oppisin tuon ompelukoneen käytön...

  Ja Venus senku kaunistuu !

  VastaaPoista
 2. Kyllä itse käsin tekeminen on jotain todella mukavaa :) Minäki oon keräilly materiaalia rikki menneistä välineistä ja korjaillu pikkasen valjaita ja pantoja koirille, mut vielä en oo alusta asti tehnyt jotain. Todella hieno peti sun hurtilla!
  Ehkä vähän liikaaki odotan semmoista voimakasta inspiraatiota, pitäis varmaan ruveta heti hommiin ku joku idea tulee.

  VastaaPoista
 3. Hui Venus on jo iso tyttö : ) Ja Dimmu tosissaan näyttää rakastavan tuota petiänsä ^^

  VastaaPoista
 4. Minä oon aina tykänny käsitöistä, ja sain tuon koneen nyt lainaan :) Eikä tartte nyt aikailla että vittukun vittukun, saapi heti tehä :)

  VastaaPoista
 5. Pitäsi itelläkin saaha aikaseksi kaikki ompelujuttuja! Yläasteella tuli enempi ommeltua, ja ompelukonekin olis, mutta ei oo saanu raahattua sitä Kannukseen! Yhet villasukat ois kyllä tälläki hetkellä kesken.. Mutta hieno on peti! <3

  VastaaPoista
 6. Oi! Haluaisin itse kanssa osata ommella, mutta valitettavasti olen surkimus. Ellei ole todella hyviä ohjeita ja joku neuvomassa. Pitäisi silti ottaa itseään niskasta kiinni, eihän sitä tällä keinolla opi. Olisi hienoa oppia myös kutomaan.

  Venus on muuttanut hirveästi näköjään väriä ja kasvanut myöskin! Upea lapsi :-)

  Kurko ei ole eksynyt kuviin lainkaan! Mitäs mies tykkäsi uudesta pedistä? :-) Mitäs hintaa pidät tuollaisella pedillä?

  VastaaPoista
 7. Mullakin aina että pitäsi saada aikaseksi, pitäsi tehä sitä, pitäsi tehä tätä. Nytki vaan tuli semmonen fiilari että pitääpä hakee kone lainaan, ku iltaisin tekee monesti mieli tehä jottai "iltapuhteita" :)

  Veenupeenu muuttuu vaan, nyt se tuolla justiinan paikalla =sohvalla röllöttää ja vetää aamu-uniaan.

  Ööö, eihän tuohon petiin menny mulla euroakaan, tai noh pari litraa bensaa ku hain tuon päiväpeiton kolmen kilsan päästä :D Muutempa kaikki löytyi omasta takaa. Tulis varmaan lähetyskustannukset aika kalliiksi, tuo on kuitenki semmonen 100cm x 80cm. Että ISO. Mutta kyllähän minä teen ja lähettelen, jos ei lähempää löydy tekijää :)

  VastaaPoista
 8. Voe ku jaksas itekki valjastaa tuon ompelukoneen käyttöön joskus. Hirmuset suunnitelmat ollu jo pitemmän aikaa, ommella koirille pantoja, heijastinliivejä, manttelia sun muuta. Mutta kun se saatanan inspiraatio on karkuteillä D':

  VastaaPoista
 9. Kiva peti! Mitä siellä sisällä on?

  VastaaPoista
 10. Riika, siellä sisällä on kaks vanhaa jättityynyä :) Kätevästi saa kaiken turhan ja ylimääräisen pois kaapeista, ku työntää ne koirien hyväksi :D niinku esmeks ruma fleecepeitto, sen voi leikellä ja tehä siitä pehmusteita pantoihin - niin voi sitte ostaa itelle sievemmän 8)

  VastaaPoista
 11. Itselläkin oli pakko kokeilla! Löysin kaapista vanhan päiväpeiton ja aloin hommiin! Kaksi ompelukoneen neulaa meni rikki mutta ei se kyllä paljoa vauhtia hidastanut. Vielä vain pitäisi saada jostain täytteet sisään niin hyvä tulee! :)

  VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!