4.2.2016

Melkein isot pershetelmät


Venuksen ja Haldirin jälkikasvu pian 11 kuukautta vanhoja! Onkin ollut tarkoitus tehdä pentueesta välikatsaus, minkä näkösiä nakeroita näistä on kasvanut :) Pärstäkertoimet saapi tässä vaiheessa luvan välttää. Hauskalta tunnostaa kun lueskelee Venuksen tiineyspäiväkirjaa vuoden takaa, vastahan sitä mittanauhan kaulalla hilluttiin ja mitattiin masua. Pidemmittä puheitta, Nordic Wonders:

Uros # Winter Chaos Alfa Polaris "Udun"
Kovasti on isukkinsa näkönen, komeet Kroisos Ankka-pularit pisteenä iin päällä ♥Narttu 1 # Winter Chaos Aurora Borealis "Sky"
Hihatyttö joka oli ekana syntyny iso mötkö! Kovasti emonsa näköä :) Pyörähtänyt kehässä kerran ja hankkinut ekat vetovaljaansa!Narttu 2 # Winter Chaos Corvus Corax "Taiga" 
Äeteensä kiusaaja, vimmattu ja riivattu pirulainen jonka sisällä elää 3800mah akuilla varustettu jänis. Kokeillut pikkusen valjaita sekä piipahtanut näyttelykehässä.Narttu 3# Winter Chaos Strix Lapponica "Anor"
Tämä se vasta Venuksen näkönen elikko on, tavannut olen ja totesin että taitaa tyllerössä asustaa ne samat li-tion akut kuin mustassa siskossaan....... Loppumaton pyrrääjä!Narttu 4# Winter Chaos Rubus Arcticus "Bay"
Pieni primpsessa ja hellantelttu, jonka pentuaikainen puuhkakarva onkin vaihtunut kauniiseen turkkiin :) Pyörähtänyt tämäkin virallisessa kehässä ja haaveilee rekikoiran urasta!


Siinä se aika vierii. Kaivelin Venuksen tiineysdiaryn esille ja tasan vuosi sitten tänäpäivänä on astumisesta kulunut 3vk 3pv elikkä tiineyttä takana 24päivää. Kolmannen tiineysviikon yhteisenä muistiinpanona oli todella huono ruokahalu, pelkkä maksalaatikko oli nielautunut. Ei edes HK:n sininen kelevannut, voi kauhia paikka! Maksaruuat tais olla alusta loppuun, ennen ja jälkeen pentujen - Venuksen lempiruokaa. Vai mitä muistelee kasvattaja :D Maksaa keitettynä, paistettuna, liekitettynä, keittona, laatikkona, muussina, liemenä... 

****

Kotona asusteleva Taiga se niin pitää lumesta ja varsinkin sen sisällä möyrimisestä. Se ei ollu moksiskaan -35 pakkasista, söi ja joi hyvin kahesti päivässä saamat rasvaiset keittomalliset ruuat. Nyt Taiga on lääkekuurilla, juoksujen jälkeen sen tortusta alkoi tihkua tummanruskeaa möhnää - säikähdin että nyt sillä on kohtutulehdus - kun vasta oli lähipiirissä vakava tapaus. Ei muutaku lekuriin, verikokeita ja pimpsanäytteitä. Taiga ei missään vaiheessa ollu kipeä tai nuutunut, kaikki eväät punajuurisalaattia myöten maistuivat. Viljelystä löytyi streptokokkibakteerin aiheuttama tulehdus, 10 päivän antibioottikuuri AMOVETtiä. Joskus tuntuu hyvältä kun niin tarkkaan syynää koiria että huomaa pienetkin erikoisuudet. Isäntämies vähän kahtoi kummissaan kun tongin koirien pelit ja vehkeet, valottelin lampulla perssilmiin ja tein tutkimustyötä kuin rikoskomisario Pähkinä :DJospa seuraava päivitys onkin sittenkun kaikki ipanat on käyny valjaissa :)

4 kommenttia:

 1. eikö se ole Kroisos Pennonen? :P
  (ei Ankka)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no äläpäs nyt takerru pikkuasioihin :D ankka mikä ankka! räpylijalkainen!

   Poista
 2. Oii ku kiva postaus! :-) Hmm vai on Taiga pöpön napannut! Toivottavasti katoaa pian moinen. Niin ja heh Sky joka syntyi suurimpana mölkykkänä taitaa olla nyt pienin, joulu-tammi vaihteessa 17kg :-D ainiin ja Taiga on nätti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikuri oli nyt alkuviikosta lekurin puntarilla 18,5kg ja se on hoikkasessa kunnossa :) Pöpö on menossa pois, taisin olla niin ajoissa liikenteessä ettei kerenny taoti pahaksi äityä - lääkkeet menee kurkusta alas ilman pakotusta.. Ahne pirulainen!

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!