23.2.2016

Kauan eläköön Kiiminki!

Vuosi takaperin Venus muistutti olemuksellaan meren pohjassa majailevaa manaattia. Kaksi vuotta sitten Dimmu ja Venus oli ilmoitettu Aarnivalakioihin kokeisiin - mutta huonon talven vuoksi kokeet peruttiin ja osallistumismaksut palautettiin tilille. Viimeksi olen käynyt Aarnivalakioissa turistina kun Johannan koirat olivat mulla täällä jonkun viikon ajettavina ja kokeissa käytettävinä. Siitäkin aikaa - liikaa. 

Mutta nyt, kansalaiset, med börjäre - ladies and playboys!!!
Kisakoe kutsuu Venusta! Nyt kisataan siis aikaa vastaan, juostaan häntä suorana sprinttimatka - parituntia väliä ja uudestaan. Aikojen perusteella jaetaan ykköset, kakkoset, kolmoset ja nollat. 

Tämä osallistuminen ei olisi mahdollista ilman toisia harrastajia, sisuunnuin sen verran että alkoi ihan harmittamaan savun noustessa emännän konehuoneesta. Saakeli! Kyllä minä vielä itekki sen ajan, varmasti. Mutta onneksi on avuliaita harrastajia joita voi tarpeen tullen hätyytellä :)

Löysin Samy Ry (Suomen Samojedikoirayhdistys Ry) sivuilta Paltamon käyttökokeesta pari kuvaa missä tuo harmaavalkoinen lännenleimaus pistää parastaan. Toivoa sopii samanlaista käytöstä kisakokeesta, tinni tiskissä auringonlaskuun-meininkiä! Venus menee juoksemaan parijohtoon, sen ei luulisi muorille tuottavan ongelmia.Terveisiä vaan tämän valjakon punavalkoiselle kärjelle, Merelle, Venus näkee sinusta vieläkin meneviä päiväunia ;) Siinä oli johtajakoira, sen tekemistä ilolla seurasi.Kiitos kuvista Sammariyhdistys! Itsellänikin oli kamera tuolla matkassa - mutta pakkasen laskiessa -27 ei kehannu enää kameraa kaivaa autosta kun handlerin ominaisuuksissa heiluessani kamera oesi auttamattomasti ollu tiellä. Kivoja muistoja :)

Koitos on parin viikon päästä sunnuntaina, 6.3. Nyt häätyy tarttua kikkaria sarvista ja ottaa oikeen tehokuuri vetoreenien kanssa. Fiilata ja höylätä viimesen jälestä!

Vois sanoa että jännittää, ihan siksi että olen innoissani menossa mukaan, hakemaan kokemusta ja näkemään saman "alan" koiraihmisiä! Takuuvarmasti kamera matkaan ja radan varteen.

1 kommentti:

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!