8.12.2015

Helsinki Winner & Voittaja 2015

Sinne kun kerran pääsee, sieltä ei voi olla poiskaan. Vaikkei sen suurempia titteleitä ja pystejä tulisikaan, on sinne päästävä. Messariin, mä kaipaan niin - taas uudelleen :)

Perjantaina aamulla lähettiin täältä peräkylän perimmäisestä sopukasta, kerettiin just parahiksi ennen luvattua trooppista myrskyä Vantaalle Jumboon. Neljän maissa oltiin perillä, kylläpä persettä puudutti!

Ensimmäinen päivä, lauantaina 5.12 oli siis Helsinki Winner. Taiga aloitti kehäkettuilun ensin, kolmen muun huskypennun kanssa. 

Tuomarina Rune Fagerström ja tuloksen PEN 2 KP

"8,5 kk, hyvä koko. Sopiva raajakorkeus. Feminiininen pää jossa hyvä vahvuus. Sopiva otsapenger. Hyvät silmät ja korvat. Kaunis kaula. Hyvä eturinta. Hyvä rintakehän syvyys, mutta rintakehä saisi olla pidempi malliltaan. Hyvä ylälinja. Hyvä karva & häntä. Vielä huolimattomat etuliikkeet, muuten liikkuu hyvin. Hyvin esitetty"

Killeriinan käytökseen hallissa ja kehässä sai olla todella tyytyväinen. Maksanamut upposi paremmin kuin kusi lumeen, ei hätäillyt eikä rimpuillut kopeloitaessa. Reipas. Meidät voittanut narttu oli inasen pitempi rungoltaan ja tosi kaunis muutenkin :) Henkilökohtainen voitto oli tuo käyttäytyminen ja söpö pikku-ruusuke!


Venus kehään seuraavaksi, tuomarina Anne-Chatrine Edoff Ruotsista.

" Koon äärirajoilla mittasuhteiltaan. Oikea turkki ja pituus. Hyvä pää, mutta hieman heikko alaleuka. Erittäin hyvät korvat. Suora ylälinja, joskin hieman pitkä lanneosa. Hyvä rintakehä, vahva luusto. Riittävät kulmaukset. Hyvä askelpituus edessä. Takaliikkeiden tulisi olla vapaammat ja enemmän potkua."  AVO EH.

Venus oli ainuita narttuja jotka mitattiin, tuomari mittasi pariin kertaan ja kummallakin kerralla lukema oli 56cm. Iso perkele! Tuomari kertoi englanniksi myös että Venuksen arvosanaa pudottaa karvan pituus vaikkakin laadultaan on päivän paras. Arvostelussa kuitenkin luki että hyvä turkki - eikös se just ollut liian pitkää? Tiedostan sen kyllä itsekin että sen persvillat lepattaa ja häntä on mallia pölyhuiska :D Mamma oli kehässä oma itsensä, ei paljo tuumaillu mittään, kunhan vaan töppöstä toisen eteen. Sen kanssa on niin helppoa vaan olla ja mennä.

Kaupustelut kuuluu oleellisesti messarin henkeen, kyllähän sieltä jotain pikkusta tarttui matkaan:

- siankorvia
- flexit laiskottelutalutukseen 10€ / kpl
- Acanan sporttisäkki hätätilanteita varten, ei niin paljon poikkea raakasta kuin vaikka jahtivahti..
- avaimenperä, huskyn naamalla tietenkin
- ruotsalaisten kehittelemä koiraväen toppatakin, samperi että hyvä ostos!
- Venuksen pershedelmien Skyn & Bayn mamman joululahja tuo upea unisieppari, kiitos!



Veden ja tuulenpitävä... 


..sekä isot komeat heijastimet sekä perstasku! Hajotkaa - toppatakissa perstasku! I love it.


Noniin, takaisin asiaan. Majoituttiin Sokos Hotel Flamingossa niinkuin viimekin vuonna. Kaksi kerrosta täynnä koiria, eikä kyllä äänistä päätellen ois voinu arvata siellä majoittuvan koiraväkeä. Hiirenhiljaista. Vain meidän huoneen oven edessä oli huskynkarvatuppuja, jotka johdatti suoraan hissille jne.. Oli siellä hotellissa komeat eteisen matot, näyttivät melkoisen aidoilta ;)




Seuraavana päivänä eli sunnuntaina Voittajassa sama järjestys, Taiga aloitti pentukehässä ensin. Siskotyttönsä olivat samassa sakissa myös. Tuomarina Kirsi Honkanen.

"Kaunis, tiivisrakenteinen narttupentu. Feminiininen, miellyttäväilmeinen pää. Korkealle kiinnittyneet korvat. Tyylikäs kaula ja ylälinja. Iloinen häntä. Hyvin kehittynyt eturinta. Tilava, riittävän pitkä rintakehä. Hyvä raajaluusto, riittävät kulmaukset. Riittävä askelpituus, sopivat liikkeet. Hyvä karvapeite." PEK 2 KP

Iloinen häntä, toinen reppana heilutti puoliksi pentuvillan peitossa ollutta piiskaansa kun kuiskuttelin sille hyväätyttöä ja reipastapentua :D Taas jälleen kerran kunniaa teki Taigan käytös, edes liukas alusta ei juostessa pistänyt sen päätä pyörälle. 



Venuksen tuomari olikin nopea, sai olla hereillä kehänlaidalla että milloinkas se oma luokka alkaakaan. Pelkäsin aluksi että 45 koiran arvostelu kestäisi ikuisuuden, mutta se olikin ohi nopeammin kuin arvasinkaan - ja tallikaverin voittoon! Mikä sen mukavampaa kuin kannustaa kamut ykköspallille :)

Virallisten kehien tuomarina oli Cristian Stefanescu Romaniasta.

"Yleisilme urosmainen. Erittäin raskas nartuksi. Kaunis pää. Tyypillinen ilme. Keskipitkä runko. Normaalit kulmaukset seisoessa, hieman ahdas eturinta. Laadukas turkki ja kaunis väri."  AVO EH.

Kyllähän se tuli selväksi että iso vonkki tuo mamma, oikeen kerta kiellon päälle :) Mutta enemmän sillä oli tänään vauhtia, kiitos Lindalle nakin lainasta! 

Joku minulta kysyikin että vituttaako kun ajetaan tuolta peräkylästä ja saadaan näin huonoja tuloksia. Ei mua harmita, pelin henki on se - ettei kaikki voi kerralla voittaa ja olla parhaita. Eikä minua lannista eehoot eikä kakkossijat, ens vuonna uudestaan! Vaikka sertihän se jokaisella on mielessä, mutta ei siellä auta märistä pettymystä - parempi voittakoon. 

Koirapuolen keskustelussa eräs näyttelyharrastaja totesikin että jokainen koira on paras jo tullessaan näyttelyihin, sitä tosiasiaa ei enää muuta ulkopuolisen ihmisen mielipide. Tämä on minusta niin totta. Kehien laidalla huomasi kuinka omistajia tympäsi koiransa saama tulos, naama on näkkärillä eikä koiraa edes kiitetä. Koiraa tulis taputtaa ja kehua, vaikka se olis saanut hylätyn - eihän se ole koiran vika ettei ole tietynnäköinen tai mallinen. Tai jos koira on lihava, kenen syy se silloin on?

Onneksi reissuissa hyvää mieltä ylläpitää myös hyvä ruoka. Toisena iltana käytiin kunniapalkinto-illallisella Jumbon Parillassa. Etanoita, valkosipulihärkää ja pari tuoppia kylmää lonkeroa. AH! Taas oli päivä taputeltu ja hyvillä mielin unia katselemaan.


Lopuksi vielä pentukehän laidalta kuvia lauantailta, Helsinki Winneristä.
Kuvat © Linda Toivonen - KIITOS!





Taigan pentunäyttelyt on siis näytelty, kausi avataan Tamminäyttelyssä Kajaanissa - junioriluokassa. KÄÄK! Näitä Lindan ottamia kuvia katsellessa huomasin missä pentuvillaraja menee. Siinä iloisessa hännässä ;)

Muistakaa tyypit, että ilman niitä koirianne ette kehissä kulkisi - joten muistakaa pitää harrastuskaverianne hyvin vaikkei tulokset päätä huimaisi. 

Onnea uusille Voittajille ja Winnereille - ja tuloksiinsa tyytyväisille!


4 kommenttia:

  1. Oleppa hyyvee :-> hitsit mua harmittaa, kun en saanu tuota takkia! Oli niin isoja kokoja jäljellä. Täytyy yrittää metsästää se netistä.
    Ja huonoja tuloksia??? Ei oo huonoja tuloksia pelkästään tuloksia ja teillä meni kyllä super hyvin! Onnea vielä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On olemassa niitä ihmisiä joidenka mielestä tulos on huono jos koira ei ole ykkösporukassa, kun joutuu lähtemään kotiin "tyhjin käsin". Odotukset on silloin liian suuret, pettymys vielä suurempi! Mulle nuo tulokset on toisarvoinen asia, kunhan aina pääsee koirareissuun ja näkee tuttuja. Niinkuin tuo muuan koiratyyppi sanoinkin että oma koira on aina paras ja voittaja, vaikkei se näyttelyissä pärjäisikään :)

      Poista
    2. Onhan se reissaaminen itessään itse asiassa aika kivaa puuhaa, ite ainakin nykyään ihan sen takia käyn edes, öh, kerran vuodessa näyttelyssä :D Tulokset ei enää oo se juttu, minkä takia siellä käydään. Toisen rotuisen kanssa sai tyydytettyä sitä voittamisen halua ja näitten nykyisten kanssa ei välttämättä hirveesti toivoo oo...mut säännöllisesti kumminki pitää käydä kokeileen "Jos Vaikka". Ite asiassa ois ihan kiva kun sais aikaan edes muutaman show`n per vuosi, mut näitten huskyjen kans on vaikeempi löytää suht sopivan välimatkan päässä olevia näytelmiä, mettästyspystäreille niitä kyllä oli jaossa riittämiin.

      Poista
    3. Varsinkin näillä korkeuksilla, mehtäpystärit on etusijalla pikkunäyttelyissä. Meillä täällä on pari näyttelyä lähellä jossa on myös huskyt :) Kivaaaaa!

      Meillä ei ois "kuin" saada viimenen serti veenulle ja sitte käyttötulokset, haluttasi leipoa siitä MVA :)

      Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!