8.9.2015

Siikajoen pentunäyttely 6.9.2015

Viikonloppu Rovaniemellä, kuus päivää töissä ja lauantaina taas kamat kasaan ja kohti Oulua! Kiirettä pitäny, oikeen urakalla. Ukot jäi kotiin, kun akkalauma lähti omille teilleen. Viivyttiin yön yli Oulussa, Jennan ja sen huskien seurana. Kävästiin koirapuistossa aiheuttamassa pahennusta. Ihan rauhassa saatiin olla harmaavalkoinen mytty kieri pitkin tannerta.. Välillä vähän tapporavisteluja persiistä ja kilpajuoksua kuoleman kanssa :) Neya ja Taiga löysivät toisensa, viiden tunnin leikkimisen jälkeen oli hyvä nukkua yö..

Meillähän oli siis sunnuntaina Taigan eka koitos, treffit siskopentujen kanssa, sekä mukava päivä tuttujen tyttöjen seurassa :) Viis siitä, että viikonloput olleet yhtä hullunmyllyä, kyllä näiden koirahommien tähden jaksaa venyä.

Näyttely oli epävirallinen, mutta ihan yhtä jännittävä kuin aito oikea. Meillä nuo reenit on jääneet vähemmälle, joten mentiin lahjattomat reenaa-asenteella! Näyttelyt oli Ruukin hevosoppilaitoksen maneesissa, onneksi. Taivas repesi niin totaalisesti ettei ulkokuvauksesta voinut edes uneksia. Taigan, Skyn ja Bayn kehästä ei ole kuvia kun kaikki me oltiin siellä :D Mutta otettiin valekuvat kehänlaidalla. Lindalla oli muutenki oikeuvet kameraan, löytyi kortilta vaikka millasia kuveja sitten loppupeleissä... ;) 



Tuomarina toimi huskeilla Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Lindan Posse oli siis vanhemmissa pennuissa ja se arvosteltiin ekana. Huskeja oli yhteensä neljä, eli meidän kaikkien koirat! Posse alotti vahvasti. Nopeasti siirryttiin narttujen kehiin, Taiga esiintyi ihan semihyvin - ei häiriintynyt äänistä eikä kaikumisesta, seurasi namia ja kuunteli. Vähän häslä se on varsinkin kopelointitilanteessa - mutta pääasia ettei heittäytynyt veteläksi paskaksi kun tuomari kahtoi hampaat!! Henkilökohtainen voitto!! Ja juokseminen on sen vahvuus, yhtä kovaa mennään kuin äeteensä kanssa.

Narttujen kärkeen meni pentu #5 eli Rubus Arcticus, tutummin Bay. Tuo nassunaamainen hymytyttö jonka pään päällä on sädekehä, ihana pieni enkeli! Taiga tuli kakkossijalle ja sai kunniapalkinnon, uusi henkilökohtainen voitto :) Pentu #1 Aurora Borealis eli Sky, tuli kolmanneksi ilman kunniapalkintoa. 

Roppikehässä Posse jatkoi voittokulkua, otti ROP-tittelin, Bay tietenkin VSP-pentu. Jäätiin porukalla odottelemaan ryhmäkehiä. Onneksi kanttiinissa oli vohveleita..



Ryhmäkehiä odotellessa otettiin vähän kuveja. Ihan kuvauksellisia kakaroita joo..... Venus oli lapsukaisistaan vähän sitä mieltä että katotaan postimerkit ja passit, ojennetaan hieman ja painutaan sitte häkkiin päiväunille :D

Taiga, Venus, Bay ja Sky

Niin oliko sitä lihapullaa vai ei???!?!

Osataanhan me katsoa kameraankin! :) 

Taigan kanssa seuraavana harjotellaan seisomista, ehkä jopa takajalkojen asettelua. Se vaan tuppaa jättämään ne liian alle. Ompahan sitten seisominen kunnossa joulukuussa... ;)

Arvostelu kuului näin:
"Riittävät mittasuhteet ja luusto. Selvä sukupuolileima. Kovin kevytpiirteinen pää. Tummat silmät, hyvät korvat. Tasapainoinen ylälinja, korkea-asentoinen selälle kaartuva häntä. Lyhyt rintalasta. Hyvin kulmautunut. Liikkuu edestä löysästi. Hyvä tehokas sivuaskel. Hyvä karvanlaatu."

Taigan kanssa on näköjään kans helppo liikkua, reipas pieni sähköjänis tättähäärä niinkuin Sanna-Kaisa sen nimesi :D Siskonsa olivat niin tyyniä ja rauhallisia, patsastelivat kehänlaidalla kaikessa rauhassa.



Sanna-Kaisaa hiillostettiin osallistumaan typsyköiden kanssa parikilpailuun. Onneksi meni! Tulivat kisassa toiseksi :) Sievästi seistä napottivat vaikka ympärillä oli pirusti koiria ja hälinää. Hyvä te, siitä on hyvä jatkaa :) 


Jatkettiin vielä hetki odottelua Possen ryhmäkehiin, sieltä tulla poksahti ykkössija! WAU! Jännitti ihan sikana toisen puolesta, oli mukava seurata vierestä ja koittaa tallentaa tapahtumia ruudulle. Lopulta BIS-kehässä Jouko Leiviskä sijoitti tämän parivaljakon kakkossijalle! Eka näyttely ja heti saamari BIS 2! Onnea vielä :)



Oli hyvä lähtee kotimatkalle, emännistä ei kuulunut sikaosastolta koko aikana mitään. Kotona vetivät nassut täyteen evästä ja painuivat unille :) Passattiin kilometrejä ja rahapussiin koloja, mutta mitäs pienistä! Onnenkalu kiittää päivästä, milloinka pidetään seuraavat kekkerit? 

3 kommenttia:

  1. Oli kyllä ihan mahtava päivä! Ihan viho viimeistään Parkanon ryhmiksessä uusiksi? ;) Voin "raivata" meille tilaa myös tuohon Jämin näyttelyyn, että valmistaudu pakkaan laukut taas! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elä vielä innostu! Parkanoon on aikanen matka ajella, ja talvella vieläpä. Mutta minä mietin asijaa, onneks on aikaa vielä mietiskellä. Sunnuntaina joutuu kuitenki lähtee hitokseen aikasin lähtee ajelemaan..

      Poista
  2. Hehe paljastan paheeni, tykkää lueskella aina sun ja Elinan blogeja uudelleen ja uudelleen joten älä ihmettele jos näitä kommentteja joskus tulee vanhempiin postauksiinki :-D Sitä vaan piti kommentoida, että oli muuten tosi ihana kuva Lindasta ja Possesta! Linda niin onnellisena :-) Ja toi parikilpailu... En _ikinä_ unohda, en sitä kuinka olin aluksi ihan, että no way! Ja sitä jännityksen määrää, kun menin ja suostuin ja sitä helpotuksen määrää, kun oltiin toisia!! Oli kyllä mahtava päivä. Onnesta messari koputtelee jo nurkan takana niin nähdään taas :-)

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!