28.5.2015

Pikana pissille

Pentu tuli meille äitienpäivänä ja pikapissitykselle tarkotettu aitaus tehtiin edellisenä iltana. Kohmeiseen, routaiseen maahan.. Olipas siinä näpryy!

Mitäs se pikapissitysaita pitää sisällään? Muut paitsi Venuksen, tietty.. Hehe.. Siis:
120cm x 20m puutarhaverkkoa
8kpl tolpanjalkoja
kestopuuta 48x48 "kakkoskakkonen" n. 10 juoksumetriä
hermoja
2 kpl saranoita
1kpl hakanen
ruuveja ja puutyötaitoinen kakslahkeinen
paksu takki ja pipo

Aitausta tehdessä oli lämmin, mutta auringon mentäessä piiloon ei ollu enää yhtään lämmin! Sai tosijaan toppatakin nykiä niskaan. Mutta joo, meillä oli sillon vielä hanget.. 

Ensin siivottiin alue mihin pissiaitaus tuloo. Oltais voitu tehä isompikin kun verkkoa oli - mutta routaiseen maahan ei aitatolppia paljon pieksetty missä jäätä. Oli vaikea jo lekalla hakata nuihin sulaneisiin paikkoihin. Tolpanjalat ylsi kuitenki reilun 40cm syvyyteen... täystalvi siellä alhaalla vielä!
Kuuromykkäsokea oli koko ajan haettona, millon missäkin tolpassa kääriytyneenä. Van olipahan silti.Verkon pingottelu ei ollu vaikeaa, kun oli kaks rullaa että sai kummaltakin päin vedettyä omasta rullasta. 8 metriä päästiin halvemmalla ku seinä oli kaverina!Kulmalautojen ja aidan väliin jäi pennun mentävät aukot, ne tilkittiin hetikättelyssä kiinni ennenku yksikään koira edes aikoo pyrkiä läpi!Koirien tarhalta ei pitkä matka olekaan pissiaitaukseen! Valmista tuli, oven tekasu ja tukitolpat - vóila! Dimmu, Kurko, Taiga ja Rita tietenkin pysyy aitauksessa no problemos, mutta tämä jousijalka-jeesus loikkii kivuttomasti pois ja takasi..... Jos Taiga on aitauksessa, se ei tule pois vaikka maksettasi.Tämmönen siitä sitten tuli, puretaan pois heti ku pentu on jokseenkin sisäsiisti. Toista tarhaa rakennetaan parhaimmillaan, joten saapi kasvaa ettei survo itteensä verkosta läpi - ja yöt varsinkin lämmetä ennenku uskaltaa pentua ruveta opettamaankaan ulkokoiraksi. Pissiaitaus siis puretaan pois, viimestään ku lumet on maassa. 

Taiga ei oikeen osaa pyytää ulos vielä, mutta kyllä siitä jo huomaa merkit millonka vessattaa. Matot on jo aikapäiviä sitten kustu/paskottu ja ovat rullalla vintin parvekkeella - odottelevat kesäkeliä ja painepesuria..Kaikki tämä maksoi vähän, kun vertaa miten paljo rahaa menee tuohon uuteen tarhajutskaan ja lautalattiapohjaan. Tuolla se isäntä ruuvailee lattiaa kasaan kun minä kahtelen ikkunasta ja mietin mitä loppuun vielä kirjottasin. Menenpä kaveriksi........ ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!