7.7.2014

Hiskitiskaus

Lämpimät kesäpäivät mökillä on kätevää viettää ammeessa. Paskasten siperialaisten kanssa. Oma hommasa ensin lämmitellä muuripadassa vedet, pumpata kylmät vedet ammeeseen jne. Mutta eipä tartte huolehtia että tulee ihan hirwee vesilasku kun yks tuommonen kolmen tipan tamppooni vetää yllättävän paljon vettä mm. läpikotasin kasteluun - ja pesuaineiden huuhteluun... Kaiken tämän kastelun ja pesun ja huuhtelun jälkeen tulos viimeistellään nakkaamalla koira laiturin nokasta syvähuuhteluun :D kauhea omistaja, ehheh..Eikä koirien turbokuivauskaan tuota ongelmia, kun on tehokas alligaattori (lue, aggrekaatti). Ei haittaa naapureita kun irtokarvaiset siperialaiset pääsee eroon talvikarvoistaan - ja ketkä siperialaisten kanssa elää - niin tietää että sitä villaa vaan riittää ja riittää. Kelattavalla jatkoroikalla virta taas sinne samasen laiturin nokkaan, ja karvat mukavasti uiskentelee pitkin ulappaa.. Itse kuivaaja sai kyllä käydä kaiken tämän triplatiskauksen jälkeen kunnollisella pesulla ja nakkautua taas sen saman laiturin nokasta uimaan! Venuksen ollessa kuivausvuorossa äänentoisto oli auki, ja ehkä raikui kaikki kannakset.Ei tullu otettua kuvia kesken pesuoperaation, olin ihan yltäpäätä karvoissa ja paskasessa koirantiskausvedessä - joten koittakaa luoda mielikuvia puhtaanvalkeista ja kesäturkkisista siperiankaljurotista - jotka vuorollaan käsin puunattiin luonnonhelmassa!

Kuvasin sentään meidän koiraperheen osakkaita, vuorossa tälläkertaa punaiset pystärit. Jaro sai kölkytellä vapaana, se ei ole ikinä edes karannu, vaikka porot ja hyvättä karhut juoksee mökin lähistöllä. Huskeista ei ollut vapaana kuin Dimmu, joka pelkäsi tällä kertaa pikkuveljen kengistä kantautunutta karhunhajua - sekä nurmikolle nakattuja halloumijuuston murusia... :D Kasvattajalle terveisiä, että meillä on taas yks uus ainesosa pelottavien juttujen listalle. Isännän mielestä voitaisiin tässä kylällä "aidata" piha Dimmulle, ripottelemalla halloumia tontin rajoille! Ei muutaku juustokauppaan..Julle-poika, täyttää kesän mittaan vuoden. Se on niin liikkuvaa sorttia, että irti ei pidetty ollenkaan, sen verran sai hillua että iskin sen hiskien kanssa samaan tarhaan. Venus sai oivan tilaisuuden koulata tätä koltiaista, jopa nukkua yön sen kanssa samassa tarhassa. Meillä mökillähän on tämmönen rivitalosysteemi, yks iso häkki joka on jaettu kolmeen osaan, jokaisessa "loossissa" koppi ja kaks loossia on myös mahdollista yhdistää isommaksi avaamalla väliseinä. Kätevää!Jarppendaali siis 12-vuotias, virtaa riittää ja ääntä. Kovaa tuulta ja vesisadetta se inhoaa, haukkuu ja menee levottomaksi. En tiedä mikä lie mummun mielen niin kovasti järkyttäny. Ruokahalu on edelleen ihan superhyvä, se syö vaikka rautanaulat!
Venus on ilmoitettu nyt kahteen näyttelyyn, sekä Ristijärvelle että Siikajoelle! Se on nyt ihan TODELLA kalju, on kuukausi aikaa kasvatella turkkia.. Ja se on paremmassa kunnossa nyt raakan alotettua, alkaa hitaasti mutta varmasti kolisevat lonkka- ja kylkiluut mennä piiloon, JES!


3 kommenttia:

 1. Höh ! Mä ku ootin before and after - kuvia !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ku sais olla ylimääräsiä käsiä tuohon kuvaushommaan :D jos ite kuvais, niin jonkun pitäsi olla pitelemässä koiraa. ja jos ite en kuvaa, niin kuvassa voi olla ihan jotain muuta, mitä halusin :D

   Poista
 2. postaus millainen on koirien arkipäivä tai jopa viikko vois olla mahottoman siisti! :)

  VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!