5.3.2014

Tee-se-itse heijastinpömpylät

Kuvaoksennus ja poropeukalon kotiohjeet kuinka saat hihnoihin tai tässä tapauksessa rekikoirahommiin vetoliinoihin ja seisinkeihin heijastinpömpylät. Kaupasta ostettuna pömpylät on KALLIITA. Osta ennemmin  parin euron heijastinliivi ja tee itse.

1. Kaivele kaapistasi tai käy osta putkiloiden koosta riippuen aikuisten tai lasten heijastinliivi.2. Leikkaa yläosa ja sivussa mahdollisesti olevat kuminauhat pois, jäljelle jää muutama pala heijastinkangasta.3. Leikkaa yks palanen pystysuunnassa neljään osaan, saat 4kpl n. 7cm leveitä kaistaleita.4. Ompele kanttinauhattomien kaistaleiden päät kaksinkerroin, eivät lähe rispaantumaan joten käyttöikä on pitempi. Oikeaoppisesti ois pitäny vetää tuo haperoreuna siksakilla, mutta nyt ollaankin pika-putkiloijen parissa :D
5. Laita putkilon oikeat puolet nyt vastakkain ja vedä pitkä sivu kiinni, minä hurautin pari kertaa edes takasin, että luulisi vähä aikaa pysyvän kiinni pahemmassaki vauhdissa! 6. Vedä pömpylä lopulta ittensä läpi, että saat oikean puolen näkyville :) Yhdestä lasten heijastinliivistä tuli tuommosia 20cm pitkiä pömpylöitä 8kpl! Tässä tapauksessa jokaiseen vetoliinaan ja seisinkeihin yks! Kätsy irrottaa ja laittaa vaikka talutushihnaan.Mulle saapi tähän linkata TSI-ohjeita, tykkään ite ommella ja tehä koirille juttuja. Tahtoo nuo koirapuolen tekstiilit olla niin kalliita ostaessa, että köyhä mieluummin taiteilee itse! Jälki ei ehken ole niin hyvää aina, mutta pääasia että käytännössä toimii ;)

No, miltä näätästää?? =)

4 kommenttia:

 1. Ei muuten yhtään pöllömpi idea ja sen toteutus! :) Tossahan se ois ratkaisu meilleki, ku ei tohon meiän nahkaremmiin saa oikein mitään heijastinta kiinni, mut tommosenhan sais helpostiki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja saapi mitä modifoida pituuden ja näkyvyyden. Kätsy tosiaan, suosittelen! ja halvalla pääsee.

   Poista
 2. Kiitos tästä vinkistä, mukava aina löytää jotain ideoita muiden värkkäilystä :) Meillä onkin pari heijastinliiviä laatikon pohjilla käyttämättömänä, jospa ne sais sieltä uuteen käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Tollasia tuli syksyllä jo tehtyä .Mutta tein pitkittäissuunnassa että oli heijastava
  koko putki. Halvaksi tuli :)

  VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!