20.2.2013

karvavarpaat vetoharrastuksessa

Muuan lemmikkiaiheinen keskustelupalsta herätti tämmösen blogikirjoitusaiheen, että mitä haittaa-hyötyä on tassukarvoista vetoharrastuksessa?

Mulla itselläni henkilökohtaisesti ei mitään. Enkä leikkele tassukarvoja, paitsi siistin jos ollaan vaikka mätsäreihin tai näyttelyihin menossa. Muuten saavat rehottaa, eipähän palele tassuja pihamaalla.

Kurko ja Dimmuhan on leikattuja uroksia kumpikin, niiden karvanlaatu on huonompi mitä tuon normaalihormoonitoimintaisen Venuksen. Mutta ei ole niilläkään ollut ongelmia, ei paakkuunnu lumi varpaiden väliin. Tottakai ihan tositosi nuoskalumen aikaan tulee paakkuja, suojasäällä nyt ei paljon tehdäkkään muutakuin odotellaan pakkasia.. Venuksella paakkuuntuu suojasäällä lunta mahan alle.

Otin malliksi kuvat meidän koirien tassutilanteesta. Ei ole tullut bakteeritulehduksia, ei ole punaiset tassut, ei ole kertakaikkiaan ollut ongelmia.

Venuksen etukintun pusikko näyttää tältä: 



Kurkon etutassu on kunnon tuhero, suorastaan. Kyllä siellä jossain kynnet on.



Dimmun kolmivarvastassun "suksi".. Ei tuota varpaatonta kohtaa edes huomaa, siinä on kovin pitkä tuppo tilalla :)



Tässä vielä normaali tassu, karvaa löytyy.


Sehän on ihan omistajan omassa valinnassa leikkeleekö karvoja. Tai käyttääkö vahaa. Itse henk.koht. en noihin vahoihin sotkeudu millään lailla. Tassut on pysyny pehmosina ja halkeilemattomina ihan kunnon ruualla, ja lisäöljyillä. 

Kesällä pidän tassukarvat lyhyenä, sillonhan ne bakteerit ja kosteus muhii! Eikä tosiaan kantaudu puolta mehtää mukana pirttiin..

Miten sinä hoidat koirasi tassuja talvella? Niin monta on tapaa kuin on koiraakin, kertokaahan!

3 kommenttia:

  1. Ei meilläkään Yedillä tai Wilillä pahemmin noita tassukarvoja oo tullu saksittua pahemmin. Silloin tällöin vaan Wililtä kun herra trimmataan (kesää kohden) kauttaaltaan melkein kaljuksi, joten noita karvamöllököitä tulee siistittyä myös.
    Mitään ongelmaa ei ole tassuissa karvoista huolimatta myöskään ollu, hyvässä kunnossa niistä huolimatta pysyneet. :)

    Lisäöljyt on meillä ollu suurimmassa käytössä, sekä tassuvahaa kovemmilla pakkasilla laitettu myöskin.

    VastaaPoista
  2. Nyt kun nuo on koko päivän pihalla ja vaan yöt sisällä niin tassukarvat on ihan eri kaliiperia joka tavalla. Ne on pitemmät, ne värjäytyy kosteudesta punertavaksi ja ne myös kuluu eri tavalla. Talvella yleensä sen yhen kerran on tullu tassukarvat nuilta leikattua lyhyeksi. Lähinnä hygieniasyistä kun sohvalla ja sängyssäkin saavat oleskella. Kevättalvella on kätevintä kun ne leikkaa pois. Ovat siinä vaiheessa yleensä niin kulahtaneet, että varsinkin kevätaauringon lämmittämä lumi niihin saattaa tarttua kiinni. Mitään lisäeristystä pakkasta vastaan nuista tassukarvoista en ole huomannut olevan. Ihan yhtälailla ne kovalla pakkasella tassuja nostelee, oli niillä ne karvat tai ei.

    Semmonen juttu vielä, että MD ja LD matkoja koirillaan ajavat yleensä ne tassukarvat koiriltaan leikkelee pois juurikin tuon lumen paakkuuntumisen takia, vaikka mitenkä rasvoja käyttäisivätki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sulana aikana kaikki tassukarvat pois, hyi hyi miten paljon niiden mukana tulee sisälle tavaraa.. Nuoskalumi tarttuu kyllä, mutta sillon yleensä ei kyllä ajeta olleskaa. Meillä ei koirat nostele tassuja, tai sitte en vaan vietä tarpeeksi aikaa ikkunan ääressä :D Sillonku oli ne -35 ilimat, niin jännästi potkivat ilmaa kun olivat vaikka pitkään maanneet, en tiiä liekkö kipristelly.. Oesippa itelläki tuommoset lämmikkeet omasta takaa, ei tarttisi villasukkia pitää :D

      Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!