24.4.2017

Ukkoin kevätsiivous

Se on kevät sitä aekaa itsekukasellakin säädyllä että kämppä pannaan ojennukseen. Talven mahineet rutireksit lakaistaan pois ja laitetaan uutta tilalle. Meillä on nämä kopperot tämmösiä kaksosaisia, väliseinällisiä hirsimökkejä, ei eristyksiä muualla ku kauheeeeen paksu patja pehmukkeita ja talvella lumella kuorrutetut seinät.Väliseinä hiiteen ja lapiolla vanhat möyheet jätesäkkiin. Kaksi isoa jätesäkillistä tuli silputtua rutirexiä. Muutamasta kohtaa lattia oli märkä, löytyi jäiset isot luut möyheiden seasta. Liekkö ollu sulamassa vai marinoitumassa..... Who knows?
Oon salaa haaveillu että saisin testata tuota kovasti kehuttua hamppukuiviketta rutireksin ohella. Saatavuus ollu näille selekosille huono, mutta kun naapurikunnan koirahoitola Vivian alkoi tätä mainostaa - sitähän piti heti yks laatikko saada :)Laatikon avatessa nokkaan haiskahti syksyn märkä mehtä, sammal paremminkin? Pehmuke on kuohkeaa ja pehmeää, kevyttä. Ei pölise eikä tartu kinttaisiin niinku Rutirex. Varttilaatikon verran panin yhteen asuntoon ja tuli paksu kerros!
Kimmo se on meidän perheen petimestari. Se möyhii ja tasoittelee, asettelee, teputtelee, siirtelee.. Sehän se eniten kopissa möyröttääkin :DToiseen luukkuun meni perusmöyhyt, Rutireksiä muutama "siivu". Kyllä se vaan tuo tuore puu tuoksuu hyvältä! Kopinsuulta joutais nyppiä tuo Hämyheikkimiehen jalaka pois, ei oo ennää pakkasta eikä tuulta. Mutta ukot on antanu ovimattojen olla paikallaan! Koko talven, kuvitelkaa!Sillävälin kun henkilökunta oli siivoamassa ukkoin lukaaleja, söivät herrat vähän hiukopalaa, affenen vileitä! Keitettyinä ja pakastettuina ;)Dimmun piti käyä möyhimässä myös toinen osasto, hyvä tuli!Vasemmassa loossissa hamppukuitu ja oikealla puukuitu :) Jännä nähdä tykästyykö koerat eritysemmin mihinkään.. Miten luut kietoutuu nuihin jne.Vetäsin äsken puhelimen kuvat koneelle, vaivaiset 800 kuvaa. Talvi on mennyt rempatessa, kameraa en oo tainnut kaivella naftaliinista kertaakaan.. Mutta ei anneta sen lannistaa!

Narttuja lähetään hakemaan tällä viikolla takaisin kotiin talvitöistään Inarista - luvassa yllätys! Pysykää kanavalla vai mitensemeni..

2 kommenttia:

  1. Tätähän pitää seurata! Onpa mielenkiintoista nähdä kumpaan koiruudet mieltyvät vaihdon jälkeen vanhaan tuttuun ruti-rexiin vai uuteen hamppukuituun...
    T:Koirahoitola Vivian

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!