29.10.2012

Haaste vastaanotettu!

Johanna haastoi korppusotilaat vastailemaan hulvattomiin kysymyksiin. Nyt en sori vaan haasta ketään, vastailen vaan parhaani mukaan! =)

Kysymyksiä haastetuille:
1. Paras/mieleenpainuvin tuloksesi koiran kanssa esim. näyttelyissä tai kokeissa/jossain muussa harrastuksessa?
Tulos.. Hmm.. Noh ihan aluksi että meidän sakki ei oo vielä kummosia tuloksia kerenny haalia, johtunee myös urosten pallittomuudesta. Kurkon kanssa ollaan sentään päästy mätsäreissä juoksemaan BIS-kehään, mutta meidät käteltiin ulos kehästä kun Kurko ois halunnu väkisin raiskata edellämenevän koiran...... :D

Venun kohalla ei ole kuin yksi näyttely, ja sieltäkin meidät naurettiin ulos - hauskaa oli sekin :D

Dimmun kohdalla hmmmm. Sen kanssa ei ole muualla käyty kuin terveystarkastuksissa, ja iloinen olen että jätkällä on puhtaat lonkat - kyynärät - silmät ja polvet.






2. Arkipäiväsi koiran kanssa, mitä sisältää?
Aamu alkaa suudelmilla. Sitten syödään aamupalaa ja painutaan takapihalle pissipaskalle. Seuraavaksi nukutaan aamu-unet yleensä isäntäväen sängyssä. Päivän ohjelmasta riippuen siellä nukutaan joko tunti tai pari. Emännän lähtiessä töihin hiskit majailee takapihalla. Töiden ulkopuolella käydään lenkkeilemässä, joko kävellen tai juosten - tai sitten reenataan rollaattorilla tulevaa kautta varten. Iltapalan valmistus. Sitten kyhnätään koirien kanssa lattialla tai takapihalla, leikitään ja usein tutkin myös tassut ja sen semmoiset. Iltapalalla teetän koirilla yleensä tokojuttuja, joutuvat tekemäänkin jotain ruokansa eteen.





3. Koiran ruokinta: markettiruokaa, kallista kuivamuonaa, barffausta vai jotain muuta? Miksi?
Hinta-laatusuhteeltaan oman mielen mukaan Jahti-Vahtia, mutta aina enemmän ja enemmän ruoka painottuu raakaan. Raakaa siksi, kun sitä on nyt saatavilla paljon ja sehän on lihansyöjän suuri unelma saada aina lemppariruokaa kuppiin. Raaka maistuu paremmin. Paskaa tulee vähempi, ei ole ripulia ollu aikoihin, hampaat on valkoiset eikä hengitys haise. Kurkon allergiaoireet pysyny kurissa tovin. Ja niillä menee pitkä huikonen luiden kanssa, varsinkin kun kyseessä on hirvenluut. Maksaa ja sydäntä teen puuron muodossa, valmistan niitä myös namipaloiksi luoksetulon palkoiksi ja treeninameiksi =) Ainahan se luonnonmukanen on parempi kuin pussiruoka. Pussiruoka on kätevä, helppo, ei tartte mittaillla tai miettiä mitä jää antamatta tms.

4. Oma rotusi, miksi juuri se?
Arktiset koirat on mieleeni eniten. Husky juuri siksi, että se on keskikokoinen, älykäs ja kiero luonteeltaan, sopiva koeruus retkeilyajoon, säänkestävä, sopeutuvainen tilanteisiin. En välitä pitkäkarvaisista koiristakaan, joten rekikoirista tämä on just passeli. Huskyn laumasieluisuus on myös mieleeni. Toista rotua olen miettinyt jo tovin, se tulee olemaan jonkun sortin paimenkoira.







5. Rotu jota et voisi omistaa ja perustelu sille?
Karvattomat koirat, me ollaan niin talvieläjiä koko sakki, että karvaton koira jäisi aina ikkunalaudalla kattomaan kun me painuttasi hiskien kanssa päiväksi jonnekki. Myös äärettömän pitkäkarvaiset koirat - en oo niin innokas harjaaja kuitenkaan.. Ja kun ei näy silmiä, se on paha. Myöskään todella lyttykuonoiset koirat ei natsaa, niiden ruumiinrakenteenkin puolesta. Ei kierrä ilma eikä sovi aivot kunnolla olemaan - nou tänks.

7. Kuinka paljon käytät aikaa turkinhoitoon ja millä tavalla (pesu, föönaus, trimmaus, nyppiminen yms) viikossa, kuukaudessa tai vuodessa?
Hmm. Kyselet sinä kyllä semmosia vastauksia, että miten voi kolmen huskyn omistaja tuohon vastata??? Husky ja turkinhoito = harja aina perstaskussa ja imuri toisessa. En pese kuin tarvittaessa, nyt esim pitäs pestä että voivat hyvillä mielin alkaa vastaanottaa talvea puhtaalla iholla ja harjatuilla hyväkuntoisilla karvoilla. Huskyahan ei missään nimessä trimmata, enkä nyt sanois tassukarvojen leikkelyä trimmaamiseksi.. Pyrin jokaviikko nipsimään kynsiä, eritoten Dimmun kolmivarvastassusta. Paskoja siivotessa on kätsy pyyhkästä koiraa harjallakin =)







8. Onko kilometreillä ja rahalla merkitystä esim. pennun hankinnassa, koiraa astuttaessa tai harrastusmatkoissa?
Pennun hankinnassa ei saa olla Suomen sisällä ainakaan, ei ole niin iso maa kuitenkaan kyseessä.  Astutusasioissa sama homma. Ei kannata paskaa koiraa käyttää kun "sen saa heti naapurikaupungista" tms. Harrastusmatkoista minä tingin, mm. rekikoirien käyttökokeista Etelä-Suomessa, näyttelyistä etelässä, kaikesta huskymaailman tapahtumista mitkä suurin osa on etelässä.

9. Mitkä ovat blogisi yleisimmät aiheet?
Koirat, arkielämä ja niiden tapahtumat, kuvaoksennukset, koiravieraat, koiratapahtumat. Yleisesti että mitä meillä tapahtuu, niin hyvässä kuin pahassa.

10. Onko sinulla lisäksi muita lemmikkejä kuin koiria, mitä?
Joitamia sokeritoukkia on juoksennellu pesuhuoneessa.

11. Mitä mieltä lähipiirisi on koiraharrastuksestasi?
Osa pitää minua ihan tonttuna, kun pidän KOLMEA REKIKOIRAA RIVITALOSSA?!?!??!?!?!??!?!?? Vanhemmat on asian kanssa ok, niitä voi pyytää ruokkimaan tai kattomaan koiria tarvittaessa. Ei mulla oikeestaan ole semmosia kavereita/ystäviä, joiden kanssa tästä asiasta pitää olla todella erimieltä. Lähipiiri tietää miten tärkeitä nuo hiskit on mulle, ja ne myös hyväksyy sen :)








1 kommentti:

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!