23.11.2011

Vetourheilutamineet esittelyssä!

Yleisön pyynnöstä kuvamateriaalia meidän vetovermeistä. Mielellään olisin myös lisännyt kuvia vetotuokiosta, mutta hiekoituksen ja vähäisen lumen takia säälin jalasmuoveja, ja haluan päästä ajamaan tälle kautta muoveilla, en pelkällä puulla. Vetokuvia sittenkun on mahkuja siihen!

Pienemmät kuvat saa isommaksi klikkaamalla! ;)

Tässä on meidän reki, kevytreki joka on malliltaan Björkis 2000. Ostin sen pari vuotta sitten Erä-Sudelta, neljän koiran liinoineen. On ollut meidän porukalle kuin nappi ohtaan. Miinuspuolena sanottakoon, että kyydissä ei voi oikein istua. Velipoika teki siihen irroitettavan istuimen, mutta pari kiekkaa sillä ajettuani tuntui että reestä tuli niinku huonelämmössä limottunut muikku. Löysä luikero. Mutta kyllä minä silti Beestä tykkään, parempi sekin kuin ei mitään! Jalasmuovit pitäs vaihtaa - terveisiä yli-innokkaalta vetourheilijalta joka ei pelkää hiekotusta!


Seuraavaksi on vuorossa ankkuri! Tekijä on pikkuveli, joka metallipuolella koulussa. Kekkonen tais tekaista näitä ankkureita viis kappaletta, tuli pikatilauksia heti kun mainostin tyttölöille että nyt halavalla pukinkonttiin..! Hyvä on ankkuri ollu, vaikka kyllä vielä kahen koiran porukan pitää paikallaan käsivoimin ja paikka-käskyllä. Mutta hyvähän se on olla, jos sattuu että leijona pitsipöksyissä juoksee edellä ja koirilla katoaa se niinkutsuttu kuuloaisti. 


Seuraavana; jousto - joustonvarmistus - lukot.
Jousto on ManMatin M-kokoinen joustopala. Aluksi mulla oli normaalia mustekalaa joustona, mutta sitten ponjasin tuon ja mustekalat lensi roskiin. Kätevä on ollu. Voi pesasta jos paskautuu, eikä oo menny koppuraksi pakkasella. Joustonvarmistus on pitkä pätkä tuota "Piippolan punaista", sattuu että jousto poksahtaa rikki niin koirat ei pääse karkuun vaan ne jää tuon varmistuksen varaan. Ei oo vielä sattunu mitään sellaista, mutta koputetaan puuta.... Tuollaisten lukkojen, joissa saa avautuvan osion päälle rullattua "stopparin", on ollu etinnässä. Toki niitä sais alppilukkoina, mutta hinta on sitte aika hurja.. Karpiinihaka-nimellä olen törmännyt noihin lukkoihin jossain kaupassa. Puuilosta olen ostanut jotkut tuommoiset, taas eri nimityksellä. Kärkkäiseltä myös löyty jotain, ja taas eri nimellä :D 


Siinä on liinat. Vaijeriliinat. Jotka on liian pitkät. Houndihuskyille mitoitetut liinat on aika pitkät näille minun pikku-ukoille ja tytölle. Pitäisi vaan saada itteä niskasta kiinni, ottaa pihdit ja puristimet ja lyhentää pääliinaa. Ajattelin kyllä tehdä pääliinan ihan Piippolan punaisesta, mutta tuo on tähän asti kestäny helkkarin hyvin kulutusta ja rasitusta - en oo köyhänä raaskinu luopua. Kurkolla, joka on pyörässä, onkin pidempi seisinki sen takia että jää vetoliinan ja seisinkin väliin "roikkumaan".


Siinäpä vielä reki lähikuvassa. Rekipussi on vasemmalta alhaalta jollain millä liene kiinni, kun omat väkerrykset poksahti.. 


Siinäpä näkkyy  piikkijarru, ja sieppausköysi.


Seisinki. Vetoliina johtopaikalle lähtee oikealta.


Vielä eri perspektiivistä. Toinen jalas näyttää ihan tyngältä, vika kuvan rajauksessa. Näet rekipussin "alla" tuommoisen tummemman sinisen, siinä on pieni istuinkohta, jossa vois istua ehkä lapsi. Tai sitten jos rekipussiin laittaa koiran, niin se ei ainakaan roiku tyhjän päällä.


Kummatki jarrut kuvassa!


Rekipussin koeajaja - sekuntia myöhemmin koeajo päättyi ;P


Tein parit pikapannat vetohommiin. Ei tarvitse ottaa irti seisingeistä vetolenkin päätteeksi. 


Semmonen renkaasta renkaaseen-pötkylä siitä tuli.


Kurko näyttää millainen on pikapanta!

Toivottavasti lähiaikoina talvireeniä tiedossa, ja tietenkin kuvasaastetta =)

6 kommenttia:

 1. Loistava postaus! Tästä sai samalla mukavasti lisätietoa ja ideoita omiin tuleviin hankintoihin. Heenoa kerrassaan.

  VastaaPoista
 2. Loistavaa, meiän pannat on valmiit!!!!!!

  VastaaPoista
 3. Minunkin on pakko kiittää, koska tälläistä toivoinkin. Kovasti kiinnostaa vetohomma ja todella mielenkiintoista nähdä vermeitä :-)

  VastaaPoista
 4. Mukava nähdä tuote-esittelyjen ja MM-tason ohjeiden lisäksi tällaisia "miten harrastaa aktiivisesti parin, kolmen koiran kanssa"-varustejuttuja. : ) Saa kuvan siitä millaiset varusteet itseltä voisi muutaman vuoden päästä suunnilleen löytyä.

  -Karhun omistaja

  VastaaPoista
 5. Joo, eikä oon niin kovan luokan varusteita, voi ite tehä paljon kun käyttää mielikuvitusta hyödyksi :)

  Kiva ois nähä muidenkin aktiiviharrastelijoiden varusteita ihan noin perinpohjasesti kertomuksen kera!

  VastaaPoista
 6. Haaste ---> http://nallinblogi.blogspot.fi/2012/08/haaste.html

  VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!