28.8.2013

Häkkirojektie

Tästä se kaikki alkoi: Ensin oli suo, kuokka ja Jussi. Eikä mitä!!

Tässä raossa pahoittelen kuvien laatua, kamerana toimi älypuhelin - koska tuossa rakenteluvaiheessa Nikonin heiluminen kaulassa ois haitannu hommie kovasti. Koittakee saada selevää!

--------------------------------------------------------------

Ekkana tietty tarvikeostoksille, verkkoa, "kakkoskakkosta", sinkilöetä, ruuvie, kulmie. Talkooväelle sihijuomia ja ruokintapuolta. Huh että kalja on kallista.. :DElementtikehikoita valamiina, pitkät seinät siinä kaikki neljä outtelee verkkoa. Kestopuuta, jonka allekirjoittanut väkisin halusi ruskeana.. Pikkuelementit verkotettuna.Tulevan häkin pohjaa. Siinä oes mansikkamaata ja törkymöykkyö.Vaahterapuukin! Hiskeille kunnon varjoo tiiossa kun ison lehtipuun alle pääseevät.Sitten tuli kuormuri, joka vei mansikkamaat mennessään - samoten sen törkymöykyn. Eipä tarvinnu pirttihirmun kuin pidellä kahvikupin rivasta kiinni notta nurmikko kantaa. Vittuilematta lähti töryt, melkoinen homma olis ollu lapioida kaikki........Seuraavaks käytiin mulkkaamassa pohja- ja päällismateriaalit tarhaan. Täytemaata eli hiekkaa alle, ja seulottua luonnonkiveä jonkunmillistä päälle.Huipulla tuulee... :))Tämmönen läntti siitä kuormurin käynnistä jäi, ei muutaku harat kouraan ja tasottelemaan!Toiselta kulmalta, alta vaahterapuun.Siinä on teille 7 kuutiota hiekkoo! Jokseenkin tunnosti että kuntosalista kävi tuon levittely ja tamppaus :D Parin tunnin operaatio sunnuntai-aamuna, ja joku hullu sanoi ettei pyhätyöllä oo siunausta. Dimmu the Rakennustarkastaja tamppaa - isolla karvasella persiillään."Kun hyvää koittaa tekemähän, niin priimaa pakkaa tulemahan"Siellä se hiekkapatja on leviteltynä ja tampattuna.Vielä viimeiset elementit tekoon, oviseinä teollaan.. Kurko kärppänä seuraa tilannetta lyökö se asentaja sormeensa..Venus nauttii sillävälin hammashoidosta.Pari elementtie jo viety hollille, kohta saapi rueta ruuvailemaan yhteen.Pimpulan virallinen rakennusposetus.Kuvailluusio, jonka tähen näyttää että Kurkon korvien välissä kasvaa perse. Jos totta puhutaan, kyllä se joskus siltä tuntuukin..... 8)Seinät pystyssä, aikas komee. Tarhan kooksi tuli 6m * 4m = 24 neliötä. Sopii nappulat värkkäilemään.Armoton tuomarijuokkio on päästetty neitsytajolle uuteen lukaaliinsa. Ryypylle oitis, perinteistä suomalaista harjakaisten juhlimista..Heti pitää uudet paikat tutkie, hiekassa mahtaa haista ties mikä..Hiekkapatja on paikkapaikoin aikakin paksu, koitettiin saada häkki vaateriin ja hiekkaa sen verran että kaikki vesi valuu pois, eikä jää seisomaan. Kunnon kivijalka, tuohon oisi voinu vaikka aitan rakentaa :D

Tarhantekele yläkerran parvekkeelta vilimattuna.Ennen sepelin laittoa, asennettiin tuommonen suodatinkangastyylinen hiekan ja sepelinerotus-ratkaisu :D Ei tosiaan mee koirilla puurot ja vellit sekasin, valuu hyvin pissit tuon kankaan läpi hiekkaan jne jne.. Toivon mukaan ois myös vaikeampi kaivaa :DKangas pingotettuna ja valmiina peiteltäviksi.Ulostuleva kangas kaivettiin hiekkapatjan sisuksiin.

Nostettiin kynnyksie yhen kakkoskakkosen verran, jotta sepeli ei tursuo ylite niin maan vallattomasti. Toisinsanoen, nostettiin reunamie, että sopii paksumpi patja sepeliä.
Sitä sepelie outellessa allekirjoittanut esitti parit toiveet kuppitelineestä - ja koirien omasta kerkottelu (=oleskelu)tasosta. Kepo-kultainen pisti hommat pyörimään. Minä istuin ja kahtoin silimät pyöreenä että mitä tapahtuu. Hiskien seisovan pöydän tekoon meni varmaan joku parikymmentä minuuttie.. Hyvä että jollain polla säteilee kun mulla ei ainakaan.. :D


Lounaspöydästä tehtiin tahallisesti hieman viisto, kyselijöille tiedoksi että ihan sen takia kun Kurko purentavikaisena syö helpommin kun kuppi ei ole ihan tasallaan. Eikä noista parilitrasista kuppeista oo loiskunu ylite eväät, vaikka keittomuodossa on ruuat annettu. Pelkäsin aluksi että hiskeillä ei mene nallekarkit tasan noin lähekkäin syömisestä, mutta mitästä paskaa - turhie pelkäsin.Sitten saapui se kauan kaivattu sepeli. Kätevästi suoraan kuormurin lavalta kouralla häkkiin, pojat kilttinä tyttönä sitten levitteli ympäriisä.

2,5 kuutiota sepeliä siihen meni ihan heittämällä!
Lounaspöytä tuotiin heti paraatipaikalle. Tyhjän lounarin tutkiminen oli tylsää, siispä mamma tarjoili ruuatkin samaan syssyyn. Hyvin maistui, kupit nuoltiin puhtaaksi, Dimmun kupinnuolentavimma yltää ihan koko pöytään.....

Kerkottelutaso syntyi vilmivanerista ja kakkoskakkosesta. Menipä muuten puutavara helkkarin hyvin käyttöön, vain tuommosie ouvon kokosie pätkiä jäi yli, ja niistä saatiin tehtyä taso ja ruokapöytä jnejne.. =) Ei menny kuin vähän hukkaan. JES!
Kerran olin iltavuorossa, tullessani kotiin, näky oli tämä. Koppi oli tuotu kotio, hiskeille oli kaiveltu kellari, koppi nökötti harkkojen nokassa ja kulku koppeihin oli avattu! Alkais olla jo niinku loppusuoralla :)Kurko takapiruna, varmasti osais kertoa miten kaikki koppihässäkät on sujunu - ainaki siihen asti kunnes moottorisaha on otettu käyttöön :D osaiski tuo urkki vielä puhuo..Kurpitsa kellarissa....Kurpitsa vintissä...Tekstiilikaksoset kerkottelemassa.On uutta monenlaista koirille, ruokapöytä on kyllä ollu TOSI kätsy, ei tartte kuppeja keräillä pitkin häkkiä eikä kukaan imbesilli käy niihin kusella...Kellarin suulle tekivät tuommosen luiskan, jotta hiekat ja sepelit ei ihan valuis tuonne kopin alle. Jätetään talveksi auki, kyllä.
Valmista tuli, vielä kopinkaton ja siihen jätetyn ilmavaran tilalla on levveä liimapuulevy - johon kepo meinasi tuosta ruskeasta kakkoskakkosesta keksiä jonkun sievän maisemointisysteemin. Saapi siis helposti irti että katon saa pois putsaustoimintaa varten jne.. :)


Ja kaikki varmaan haluaa tietää miten paljon tähän kaikkeen meni rahaa. 
Kuormurin käyttö + maat
Verkkorulla
Ruuvit + sinkilät+kulmat+säppi
Ruskea kestopuu reipas 100m
Välikangas
Vilmivaneri
=546,02 €

Aikaa tekemiseen meni varmaan viikon päivät.
Koirat on enemmän kuin tyytyväisiä. Erityisesti kerkottelupöytä on kovassa käytössä. Kellariin voi paeta murisemaan maailmalle. 

Miltä näyttää? =)


14 kommenttia:

 1. Ihan tolkuttoman hieno! Kyllä koiruuksien nyt kelpaa! Ja mitäpä olisi valmiina saanut tuohon hintaan...

  VastaaPoista
 2. Vau! Huippu tuo "kopin kellari" :)

  VastaaPoista
 3. Eikö tuo ole vähän pieni kolmelle koiralle? Jostain katoin joskus, että kahdelle n. 30kg pitäis olla vähintään 24neliöinen tarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoppa uudestaan eläinsuojelulaki ja sen taulukko. Mulla koirat 20kg, ja per koira tulis olla 4,5 neliötä - eli meillä on reilusti enemmän :))

   Poista
 4. Anonyymi tarkoitti ulkotarhan vähimmäiskokoa, Kati kahtoo nyt "Koiran pitoon tarkoitettu häkki tai muu vastaava tila" kohtaa.

  Ja sen ulkotarha säädöksen mukaan kahdelle n.30kg koiralle pitäisi olla 14 m2 tarha.
  Mutta Katin koirille eli 3 x 20kg tarha vähimmäiskoko on 13m2.
  Katin 24m2 tarhaan saapi pistää 20 kilosia hurtteja siis aenakin kuusi...

  Lain mukaan koiria saa pitää todella törkeän pienissä tarhoissa, mutta minkäs sille tekee. http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20100674

  Hieno tarha, elementit on tosi siistit, saispa ittekki tehtyä tommoset elementit ku tarhoja aletaan laittaa.

  VastaaPoista
 5. Vau, tuo ruokapöytä systeemi näyttää tosi kätsyltä! Meillä kans tarha loppusuoralla, muutama pala tarttis käydä ostaa jotta saa pystytolpat kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittelehan linkkiä sittenkun tarha pystyssä, niin voin katsella muitakin rakennelmia! =)

   Poista
 6. Tarja & mölymaatit2.9.2013 klo 16.24

  On eri komia tarha!! Kyllä kelepaa. Mukavia oivalluksia nuo kellari ja muut jutut. Toinen tarha pitäis tekasta itekki keväällä viimestään, tästä sai kyllä osviittaa kiitettävästi ku kuvat ja kaikki vaihe vaiheelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan just sen takia otinki vaihe vaiheelta kuvvie, jotta muutki voipi saada jotain inspistä :) Ja ku tykkäisin itekki lukea aina tämmösie juttuja missä kuvilla näytetään vaiheittain rakennelmat jne :)

   Poista
 7. Tämoon hieno! Koirien kelepaa :)

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää, vautsivau. Kyllä koirien totisesti kelpaa! Ei ole näköjään tullut ilmoituksia sun teksteistä kun mennyt kaikki ihan ohi. :-|

  VastaaPoista
 9. Olen aina miettiny että onko ne häkit millään maassa kiinni? tässäkin näyttää että elementit on koottu yhteen ja häkki on siinä? eli ei ole esim mitkään tolpat siellä maan ummenissa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo missään kiinni :) Sen verran painava tulee tuosta kaikenkaikkiaan kun ruuvataan elementit kiinni - että hiskit sitä ei jaksa siirrellä tai törkkiä :) Jotkut valaa ihan sokkelit ja kaikki, kaivuuvarana niinkuin - toiset kaivaa verkkoo maan alle. Meillä ei vielä (kopu kopu) oo tarttenu ryhtyä noihin toimenpiteisiin.. Ja häkki on saanu olla ihan vaan maanpäällä :D

   Poista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!