27.6.2014

Tarjoilija, ruokani on raakaa.

Kuvat näpsitty älyllisellä puhelimella.. Asiaan! 

Aamutoimenpiteisiin kuuluu koirien aamuruokinta, sekä niiden olemattomien nökö-kakkien nokkiminen tarhasta. Paskan määrä on aivan tajuttoman vähäistä, niitä kökköjä vois vaikka taskuun pistää, on niin kuivia ja pikkusia. Nappularuokinnalla sai todella nokkia JOKAikinen päivä paskat, ettei pääsy kertymään - mutta nyt ei tule itkupotkuja vaikkei siivoais kolmeen päivään. Eikä ne perkele haise millekkään hermomyrkylle, eikä ole tahmeita venyviä ja mutisevia massoja.

Tänäaamuna koeruuvet oli siipikarjalinjalla, Venus sai enemmän ravintoa tarvitsevana ison ja mehevän kalkkunankaulan. Pojille oli tarjolla maustamattomat broilerinkoivet. Ostan kaupasta paljon näitä -30%, eli "punaleimaisia" tuotteita. Maustamattomat kanankoivet, kielet, munuaiset, maksat - niitä yleensä löytyykin kun oikeaan aikaan menee ostoksille ;) Kanankoivet pakastan, ja annan vasta jäisenä. Eikä maksa paljoa!



Kurkon mielestä lantakiitäjän koipi on niin hyvää että ihan silmät painuu kiinni. Jokseenkin mielellään noudatti "pidä"-käskyä kun oli kanamaisen hyvä palkinto :) Kurkon pierut ja tahmapaskat, sekä närästys että silmien rähmintä on jäänyt unholaan. Kurko reagoi meidän laumasta eniten viljoihin, joten sille tämä muutos on ollut terveydellisesti suurin.

Dimmu syö sitten enemmän sian selkäpalasia, sen spondyloosin takia - että saa selkäydintä - joka edesauttaa nivelten hyvinvointia. Etsinnässä olisi vielä joku lisärehu/ravinne, joka sisältää glukosamiinia ja kondroiittisulfaattia. Taloudessa ois kaksi jotka tätä tarttee. Mielelläni ostaisin isomman pänikän. Onkosta ideoita?

Dimmun mielestä maksa ja sisäelimet on pelottavia, koska ne on ollut joskus jonkun sisällä! KÄÄK! Tähän mennessä muista ruuista ei oo hermoillu, ainut nuo sisäelimet... Ne voi olla vaikka karhusta peräisin.... nyyh..



 Venus on mättänyt raakaruokaa ihan sairaalloisella ruokahalulla. Keväämmällä sillä näytti ettei nappulat kertakaikkiaan uppoa millään lailla, vaikka aikasemmin on niitäkin syönyt hyvällä ruokahalulla. Venuksen nappulaongelmia oli maistuvuus ja korviin tuleva musta ja perkeleen tiukassa oleva musta paska! Venuksen lempiruokaa taitaa tällä hetkellä olla lohi. Venus on nyt saanut reiluja satseja ruokaa, joka kyllä näyttää imeytyvän hyvin, selkäranka ja lonkkaluut alkaa pikkuhiljaa painua piiloon. Nappuloista nirsotessa se laihtui ihan älyttömästi :/ Venus on aina ollut semmonen kuivan kesän orava, niin se saa muutenki ylimäärästä syötävää että pysyy jossain kunnossa.... Nimimerkillä asun keittiönpöydän alla.




Iltapalaksi on tiedossa sika-nautaa ja naudanmahaa. Lihalevystä saa helposti tuommosia kilon palasia, kun puukkosahaa lihalevyn kymmeneen osaan :) Eli koirat saa iltapalaksi n. 333,33333333333g sikanautaa, ja siihen lisukkeet päälle.



Joku kyseli ja ihmetteli kasvismössön tekoa. Eihän se oo homma eikä mikhään! Samanverran menee aikaa kuin astianpesukoneen täyttöön ja tyhjennykseen :P Eli löysin pakkasesta tämmösen jääpoltteisen kasvispussin, vajaa pussi kylläkin. Parsakaalia, paprikaa ja keltasta porkkanaa.



Kasvikset lautaselle ja pariksi minuutiksi mikroon, täyvelle teholle. Voihan nämä toki höyryttääkin, mutta mikro on niin kätsy pikaruuan teossa... Terveisin todellinen keittiöihminen.



Virallinen valvoja koko ajan seuraa että tuleekohan tuosta nyt yhtään mitään!!!



Jääkaapista löyty salaatinjämät sekä nuupahtaneita jääsalaatinlehtiä. Neki sekaan vain!



Eväät samaan kuppiin mihin helppo ne sauvasekottimella mössötä.. Roiskuu muuten mukavasti, kröhöm..



Sitte vaan suruutellaan mössö sileäksi. Vaikka tuo kahen litran kuppi oli puolillaan tavaraa, se mössötessä tiivistyy ja hakkautuu ja vetistyy. Älkää siis odottako että isosta kupista tulee paljon! Eikä tartte todellakaan lisätä mössömisvaiheessa vettä.



Saldona on tämän illan jauheliha-naudanmaha-soppaan kasvimössöt, ja kahelle muulle aterialle. Yks jää sulaan ja kaks menee pakkaseen. Pienissä erissä pakastaminen helpottaa sulatusta :) Lisäsin sekaan vielä valkosipulia, tuoksu oli melkoisen hyvä.

Laitan myös pakasteesta löytyvät marjat kasvismössöön. Ja kyllä, laitan ne sokeroimattomat ;) Mustikasta saa muikean värin sekä ruokaan että kakkaan :D


Miltäs näyttää? Jos ihan suoraan sanotaan niin minusta ihan kissan oksennukselta.



7 kommenttia:

  1. Täältä löytyy toinen, joka ei ymmärrä, mikä tekee kasvismössön tekemisestä hankalaa. Ja pienenä vinkkinä, kantsii ostaa semmonen kannellinen kulho, minkä kannessa on reikä sauvasekotinta varten ja sille reiällekki on vielä oma kansi. Tupperilta ainaki löytyy, saatiin semmonen tuparilahjaksi yli 10 v. sitten ja eipä taida lahjan antaja tietää, miten kallisarvonen kapistus se on ollu. Superista ostin joku aika sitte toisen, oisko maksanu n.5e ja oli vielä täynnä "säilyy isältä pojalle"-pullia :) Yäk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaaha, pitääpä siis käydä shoppailemassa :D Kannattaa siis kaikesta mahollisesta roiskumisesta kertoa, saattaa ratkasu ongelmaan olla todella lähellä! :)

      Poista
  2. Hyvältä ruokinta ainakin tämän postauksen perusteella kuulostaa :)
    Jos et jaksa aina tehdä kasvismössöjä niin turvotettu pellavansiemenrouhe ajaa saman asian. Nivelravinteista ei itsellä oikeastaan mitään hajua, mutta J&V:llä ainakin on joku, varmaan suht edullinenkin http://www.jahtivahti.fi/koirien-ruoat/jahtivahti-nivelravinne/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JV:llä kyllä ois ihan varteenotettava vaihtoehto, toinen nivelaine oli FinDogsilla - mutta se oli tablettina.. Mieluummin laittasin vaaan mittakupillisen johonki liharuokaan :D

      Poista
  3. Näyttääpä todella, öh, herkulliselta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö :D samalla tulee pöperöt väännettyö koiraväelle kun itellekin :)

      Poista
  4. Mää ostin tämmöstä http://www.mustijamirri.fi/tuote/condros-jauhe-220-g/002304/

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!