20.2.2013

Vetävää kuvaa

Auringosta, vapaapäivästä, virkeistä koirista ja halusta ulkoiluttaa kameraa syntyy kuvasaastetta vetotouhuista. Kerkesin auringon noustessa käydä jo yhden reissun, pyyhkästä kauppaan pikavauhtia, tekasin sämpylätaikinan ja huomasin että jauhot loppui. Äkkiä kaaoslapset valjaisiin ja kauppaan! Potkuri luisti hyvin, ja koirilla oli kivaa. Taidettiin saada taas niitä hullun muorin katseita, punanuttuinen muori pikaluistelija-kyykkyasennossa tsempittää koiria ja koirat juoksoo kita leveänä kohti jauhokauppaa.

Sain kepolaisen kuvaamaan. Kävipä se itekki ajaa hurauttamassa. Koirat sai ainaki uukkari-reenausta, tottelivat kepollekin :)







En tiedä lukeeko tätä kuinka moni valjakkotyyppi, mutta miten teillä on avustamisen laita? Potkutteletteko avuksi, nousetteko jalaksilta ja juoksette apuna? Minä harrastan kumpaakin, tarpeen vaatiessa. Yleensä kyllä tsemppaan koiria äänellä ja hyvin ne siihen reagoi.

Tässäkin tietenkin monta erilaista tapaa, mutta tuntuu että siinähän kuolee into jos aina vaan läsöttää jalaksilla eikä avusta esmeks kovissa nousuissa tai pehmeällä uralla. Tai jos koirat alkaa tosissaan väsyä, ja näkee että apua tarvitsevat. Nimenomaan kyse pikkusista valjakoista, tässä tapauksessa vain kolme koiraa. Alla oleva kuva onkin aika kärjistetty, lavastettu suorastaan. 

Kevät on pirullista aikaa, ajattelen taas että voekun ois isompi valjakko.. Ei tarttis potkia apuna :D


Kevättä jalasmuoveissa, suorastaan!

9 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja loistava tuo viimeinen! :-D Tuli hyvä mieli tästä postauksesta (en voi sietää tuota sanaa).

    VastaaPoista
  2. En tiedä lasketaanko meidän yhden koiran potkukelkkailut valjakkoiluks, mutta kyllä mä koiraa jeesailen aika laillakin välillä. Ja pikkuhiljaa aina pitempiä pätkiä välissä niin, etten auta lainkaan.

    Voi kun olis edes se kaksikko kelkan edessä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sulla oo kaks huskia, taisin muistaa väärin :D Mut joo, minä kyllä avustelen ja etenkin jos itteäni palelee niin juoksentelen matkassa :D

      Poista
    2. Kyllä täällä kaks haskinpaskiaista asuu, mut Naatua ei nappaa ni son jo eläkkeellä vetotouhuista.

      Tuli mieleen, et nimenomaan hiukan jeesaamalla oon saanu Pihlalle opetettua notta ylämäessä ei löysäillä, vaan päinvastoin oikeestaan..

      Poista
  3. Aina kun näyttää että meno käy turhan raskaaksi, autan koiria potkuttelemalla. Ylämäkiä mennessä varsinkin kyytiläisen ollessa mukana jalkaudun usein kokonaan, kun pikkuvaljakolla liikenteessä ollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä, ehdottomasti. Eli en siis tee väärin, opeta koiriani löysäilemään vastasessa tai pehmeällä uralla kun autan niitä etenemään.. Eri asia jos edessä ois kutosen porukka isompiki..

      Poista
  4. Ihan paras tuo alin kuva! :DD
    Meillä kyllä jos Demin kanssa potkurilla / suksilla mennään, niin ennemmin yritän jarruttaa sitä kun että lykkisin vauhtia lisää (..toki poikkeuksena jyrkät ylämäet, niihin saattaa joutua vähän tuuppaamaan, mutta on se aika minimaalista)! Henkihän multa menee jos mie lisää vauhtia sille annan :D Olis kyllä hauska nähdä se oikeesssa valjakossa, tajuisko yhtään vähemmän satalasissa painaa..

    Hymp, jostain syystä puutuitte minun seuraus listan linkeistä, korjasin asian!

    VastaaPoista
  5. Kunnon kylähullu, koiravaljakolla kauppaan. :D

    VastaaPoista
  6. Juu, meilläkin kahdella koiralla potkimme/juoksemme avuks aina välillä! Kunto nousee kaikilla!

    VastaaPoista

Jätähän terveisie, niistä myö tykätään!